16 jan. 2019

Bokpresentation: Svenska Folkbibeln 2015 Slimline, blått konstskinn

Ett antal onsdagar framöver kommer vi att presentera en bok från vår webbshop AFFÄREN. Här kommer den första i serien.
 ____________________________

Svenska Folkbibeln 2015 Slimline, blått konstskinn
Vid beställning från info@rupeba.se  325:- (Postens porto tillkommer)
(Jämförpris: samma bok kostar i AdLibris Webbshop 408:-)
 

Förlag: XP Media.
Bandtyp: Inbunden, konstskinn, silversnitt.
Sidantal: 1054 sid.


Bibeln, världens mest lästa bok, kallas ibland för ”Böckernas Bok”. Egentligen är det inte en enda bok utan en samling av böcker, sånger, tänkespråk och brev. Som ett träd med många grenar där inspirationen kommer från samma källa – Gud själv. 


Denna utgåva innehåller hela bibeln, både Gamla och Nya Testamentet. Svenska Folkbibeln har varit till glädje för Sveriges bibelläsare sedan 1998. Denna bibeltext är frukten av ett mångårigt arbete av kunniga bibelforskare med djup kärlek till Bibeln som Guds ord. 

Folkbibeln 2015 är en lätt reviderad version av Folkbibeln 1998, med ett modernare språk och bättre flyt i texten. De historiska noterna som kastar ljus över bibeltexten och ger ökad förståelse för Bibelns värld har också utökats i denna utgåva. Med stor respekt för Bibeln som en helig skrift har översättarna gjort sitt yttersta för att komma så nära grundtextens betydelse som möjligt.

Denna utgåva innehåller dessutom en omfattande uppslagsdel med bland annat
Råd till bibelläsaren, Bibelns tillkomst och inspiration, Vad säger Bibeln om sig själv, kända bibelberättelser, bibelläsningsplan, Bibelns kronologi, Guds namn, Guds egenskaper, Jesu liv, Jesus i Gamla testamentet, Jesu liknelser, Jesu underverk, den helige Andes verk, Ämnesindex, persongalleri.

Inga kommentarer: