4 jan. 2019

Typiskt att svensk tv gör narr av Jesus

- Daniel Webb i Dagen -
Tv4 säger sig gå i bräschen för mångfald. Talar allt som oftast om att visa respekt för varandras kulturer. Och det är precis som det ska vara. I Sverige som är ett välutvecklat land ska vi visa var skåpet ska stå. Vi ska stå upp för allas lika värde, på alla plan och i alla former.

Det är svårt att inte låta konservativ när jag nu fortsätter att skriva den här texten men när kanalen på bästa sändningstid, under en julsändning gör narr av det julen faktiskt handlar om måste man få sätta ner foten.

Att med namnkunniga skådespelare som själva ständigt och jämt pratar om respekt för kulturer och oliktänkande använda denna julens plattform där man borde visa just kärlek och respekt hånar Jesus, Josef och Maria är så fel på så många plan...

...Jag behöver nog inte ens skriva det men nämner ändå att om liknade hån gjorts mot någon annan tro, kultur eller religion då hade medier gått i taket. Skådespelare, kultur­profiler och journalister hade stått i kö för att fördöma till­taget och det hade anmälts, men i ett i grunden kristet land är det återigen den kristna tron man raljerar med.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: