5 juli 2023

New Wines konferens präglades av helighet och gudsnärvaro

 

(Bildtext: Hans Wolfbrandt inledningstalade på onsdagen. Foto: John Derneborg)

Ingrid Byström i Världen idag -

Gudsnärvaro och helighet präglade New Wines sommarkonferens, där flera av predikanterna talade om vikten av enhet och av att stå fast vid Guds ord i en tid av förvirring.

"Derneborg känner stor tacksamhet över årets konferens.

– I samling efter samling fick människor göra djupa erfarenheter av Gud, säger han till Världen idag.

Han nämner särskilt den guds­närvaro man upplevde i samlingarna med Nicola Neal, en av huvudtalarna och en ny bekantskap för konferensdeltagarna. Neal är grundare och vd för Every Life International, en välgörenhetsorganisation som arbetar med fattiga människor i städer i eftersatta samhällen runt om i världen.

Nicola Neal talade gripande om sina erfarenheter av arbete i slumområden i Afrika, där hon fått se människor bli helade och uppväckta från de döda, men där hon även har fått vara med om att begrava barn som dött av svält.

I en av berättelserna hon delade hade ett barns död lett till föräldrarnas frälsning. De hade fått se sin döda dotter i varsin dröm, där hon talade om att hon var hos Jesus och uppmanade dem att följa honom. Mamman förklarade sedan för Nicola Neal att det var när Neal bar hennes döda barn och tröstade mamman som hon såg Jesu kärlek".

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/new-wines-konferens-praglades-av-helighet-och-gudsnarvaro/repwgc!C@lNMK97Ugi4Jh3SDcpkOQ/



Inga kommentarer: