19 aug. 2011

Morgonkoll den 19 augusti

rupebas morgonkoll

Kristen terrorism?
Dagen - "Anders Gustafsson: Svaret på frågan är kanske svårare än vad de flesta har trott. Är det rimligt att kalla Anders Behring Breivik en "kristen terrorist"? Det finns bra argument för både ett ja och ett nej."

”Största ledarskapet av alla är tredelat”
Sändaren - "Med ett delat ledarskap blir inga beslut helt utlämnade åt en enda person. Sannolikheten att det blir bra beslut är större när två personer bidrar med olika erfarenheter och infallsvinklar.Det säger Mats Svegfors som delar ledarskapet för Sveriges Radio med Cilla Benkö."

Ungersk religionslag möter kritik
Kyrkans Tidning - "Ny relgionslag i Ungern möter kritik på grund av begränsningar av samfund.
Ungerska parlamenet beslutade tidigare i sommar om en ny religionslag som sätter upp snävare ramar för vad som krävs för att få beteckna sig som religiöst samfund.
"

Staten bestämmer inte vad vi ska tro
Hemmets Vän - "När nu professor Samuel Byrskogs teologiska kommentarer används av Pingströrelsens Pastorsakademi, fordras stor vaksamhet inför risken att Bibeln även i de sammanhangen blir ifrågasatt. Detta är en historisk utmaning som måste bemötas, skriver Stanley Sjöberg."

Förkunna om pengar, makt och sex
Världen idag - "Pengar, makt och sex är svåra, känsliga och kontroversiella ämnen. Därför undviker vi människor dessa områden i samtal med andra, även med nära vänner. Kanske av precis den anledningen har därför de kristna församlingarnas ledare, i förkunnelse, undervisning och själavård, en oerhört stor uppgift att ge vägledning just här."

Inga kommentarer: