12 aug. 2011

rupebas morgonkoll den 12 augusti

rupebas morgonkoll

Religiös förföljelse ökar i hela världen – även Sverige
Dagen - "En tredjedel av jordens befolkning - omkring 2,2 miljarder människor - lever i länder där religionsfriheten minskat avsevärt, enligt en ny rapport."

12-årig pojke livlös i 20 minuter– mirakel när hjärtat började slå
Dagen - "12-årige Charles Ostrander låg livlös under vatten i 20 minuter. På väg till sjukhuset inträffade miraklet: Charles hjärta började slå."

Vi har gått vilse
Marcus Birro i Världen idag - "Vad vill vi lära våra barn? Kärlek, tro och tolerans. I massor. Oupphörligen.
När vänstern angriper mig för att vara "kristen höger" vill jag svara dem att det inom den "kristna högern" finns oändligt mycket mer tolerans, solidaritet och faktiskt, verklig människokärlek än vad som ryms i den förvirrade, självupptagna och sorgliga vänsterrörelsen.
En rörelse som står still är ingen rörelse
.!"

Åldersgräns oviktig för UR
Världen idag - "UR: Vi vill inte komma från förbudshållet
I det utbildningsmaterial om sex och samlevnad som gått ut till landets alla skolor betonar man inte lagstiftningens ålders­gräns för sex. Det är en medvetet val, uppger Utbildningsradion (UR)
."

Regler för hur man kritiserar
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Så här står det i Första Timoteusbrevet: Ta inte upp en anklagelse mot någon av de äldste, om det inte finns två eller tre vittnen. Dem som syndar inför alla skall du tillrättavisa inför alla, så att även de andra tar varning. Det fordras saklighet, ärlighet och hänsyn när den som leder ett församlingsarbete ska granskas. Pastorn är nämligen så identisk med budskapet att risken finns att om man uppträder fel, kan det bli en trovärdighetskris för hela församlingens verksamhet."

Inga kommentarer: