11 feb. 2012

Morgonkoll 11/2

rupebas morgonkoll den elfte februari
Morgonkollen idag innehåller två artiklar inför Äktenskapets dag på söndag, samt ett inlägg av Stanley Sjöberg om hotet mot Israel.

SEA och Levande familjer inför Äktenskapets dag: Öka kyrkornas stöd för äktenskapet
Stefan Gustavsson skriver på SEA:s hemsida - "I dagens samhälle är äktenskapet utsatt för hård press och alltför många äktenskap går sönder. Tyvärr är det i församlingarna inget undantag och här har kyrkorna en stor utmaning att anta, att konstruktivt hjälpa medlemmarna att leva i äktenskap och familj, säger Stefan Gustavsson, generalsekreterare för SEA, inför Äktenskapets dag den 12 februari."
Äktenskapets dag - Skapad för gemenskap
Stefan Gustvasson skriver på SEA:s hemsida - "Genom skapelseberättelsen i 1 Mosebok löper en kommentar om den framväxande skapelsen: "Och Gud såg att det var gott." Vid varje nytt moment gör Skaparen en utvärdering och säger sexgånger att det är gott att världen och livet blir till. När allt är färdigt ser Gud "att allt som han hade gjort var mycket gott."

Inom nio minuter ska Israel utplånas, hotar iransk politiker!
Stanley Sjöberg skriver i Webbkyrkan: "Irans högste andlige ledare och politiska makthavare är Ayatollah Ali-Khameinei. Den Hemsida på Internet som tillhör hans nätverk kallas ”Alef” där ett budskap publicerats om det moraliskt rättfärdiga i att genomföra en total förintelse av judar överallt där de finns. Det är Khameinei´s strategiske rådgivare Alireza Forghani som formulerat budskapet och hotar med att Iran kan med sina missiler utplåna Israel inom nio minuter.
Fredagskvällen den 24 februari kl. 19.00 kommer ett möte att hållas i Centrumkyrkan i Sundbyberg (Prästgårdsgatan 13, vägg i vägg med T-baneuppgången ”Sundbybergs Centrum”. VASA GOSPEL sjunger, teologie professor Göran Larsson talar om konflikten i Bibelns perspektiv
."

Inga kommentarer: