1 feb. 2012

Morgonkoll 1/2

rupebas morgonkoll den första februari
"Liberal teologi kräver en liberal livsstil", skriver Arash Gilan i Världen idag. I dagens morgonkoll uppmärksammas också den kommande Jesusmanifestationen i Stockholm. I år går den av stapeln den 12 maj.

Surra trons ankare stadigt i stormen

Arash Gilan i Världen idag - "Liberal teologi kräver en liberal livsstil. De orden sa en pastor till mig en gång, och de orden har för alltid fastnat inom mig. Och jag vill aldrig glömma dem, de är en ständig påminnelse för mig om att behålla skärpan. För visst kan det göra ont att vara kristen, visst kan det vara besvärligt och visst kräver det en hel del uppoffringar, men det är värt det. Ingen vill ta på sig etiketten liberal men många vill leva det livet. Man vill ha en Kristus utan ett kors, en Jesus med hans välsignelser men inte uppoffringarna och försakelsen. Det ska vara bekvämt att vara kristen i Sverige 2012 och jag ska sannerligen inte anpassa mig efter kyrkan utan kyrkan ska anpassa sig efter mig. Har jag problem i mitt liv så tar jag det med Gud själv, inte behöver jag bekänna min synd för någon annan, i synnerhet inte till någon pastor eller präst.
Men samtidigt som tron i viss mån blir allt mer liberal i vår del av världen, så står det i stark kontrast till den förföljelse som i stället breder ut sig i stora delar av resten av världen. Medan vi vill betala och offra så lite som möjligt för vår tro, så får andra i stället betala ett oerhört högt pris för sin.
"

Nya grepp för Jesusmanifestationen
Världen idag - "De tidigare vandringstågen blir i år bönetåg. Och den här gången startar tågen från Kungsträdgården för att sedan spridas på en-två kilometer långa bönetåg genom Stockholm city för att sedan mötas i Kungsträdgården igen."

Inga kommentarer: