14 feb. 2012

Morgonkoll 14/2

rupebas morgonkoll den fjortonde februari
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets vän om kristendomens återkomst i Sverige.
Idag kan du också läsa rubriker från den norska pressen.

Kristendomens återkomst
Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - ”Sekulariseringen i Sverige har avstannat”. ”2000-talet kom-
mer att bli religionens århundrade!” ”Raketgenerationens barn närmar sig religionen mer förutsättningslöst.” Det här är ”den största förändringen sedan mitten av förra seklet”.

Ovanstående citat kan läsas i senaste numret av det svenska nyhetsmagasin Fokus.Det som händer i Sverige nu kan liknas vid en förändringsvåg, skriver Stanley Sjöberg och återger den sekulära välkända tidskriften Fokus artikel om hur religionen betyder allt mer för allt fler människor i det svenska samhället som enligt professor Magnus Hagevi i Växjö ”genomgår en sakralisering”.

 Dagen - " Den senaste tidens iskalla nätter har fått Frälsningsarmén i Stockholm att öppna sitt sociala center även nattetid. Det akuta natthärbärget har sedan dess varit fullt."

På norsk

Velsignet av 600 pastorer
Norske Dagen - "Hundrevis av pastorer legger hendene på Rick Santorum, som har fått vind i seilene. Men penger har han ikke. "

KrF varsler omkamp om adopsjon for homofile
Norske Dagen - "– Vi vil foreslå et moderne regelverk som sikrer ungene både en mor og en far. Det er å sette ungene i sentrum, og det er moderne tankegang, sier Øyvind Håbrekke (KrF), andre nestleder i familie- og kulturkomiteen på Stortinget, til NRK.
– Alle som skulle ønske å samarbeide med KrF, må forholde seg til at KrF setter ungene i sentrum. Rettighetskampen for voksne kommer i andre rekke, fortsetter Håbrekke.
"
Voksen?
Dagens "Manna" fra Jostein Nilsens blogg - Jesus ga klar beskjed: Uten at dere vender om og blir som barn, kommer dere ikke inn i himmelriket. Det tror jeg fullt og fast på. Jeg mener også at barnetroen har en stor verdi. Men også barnet i Guds rike forventes å vokse.

Inga kommentarer: