9 feb. 2012

Morgonkoll 9/2

rupebas morgonkoll den nionde februari
Dagens morgonkoll innehåller en hyllning till Lisbeth Löwmark på hennes 70-årsdag samt en artikel av Bengt Malmgren om Marcus Birro.
Det finns även ett par inlägg på engelska.

"Varje människa är unik och viktig!"
Stanley Sjöberg berättar i Hemmets Vän från Lisbeth Löwmarks 70-årsdag - "En bra ledare ser att varje människa är unik och viktig, säger Lisbeth Lövmark, frälsningssoldat och tidigare sekreterare/assistent till SAS-chefen Jan Carlzon, i ett samtal med Stanley Sjöberg.
För en tid sedan var min fru Kerstin och jag inbjudna till Frälsningsarméns högkvarter Templet i Stockholm. Den här gången skulle soldaten Lisbeth Lövmark bli gratulerad på 70-årsdagen. Vi sjöng, höll tal och hurrade. Så reste sig den välkände förre SAS-chefen Jan Carlzon och föreslog att vi skulle sjunga: ”Hon har öppnat pärleporten, så att jag kan komma in, genom Lisbeth har han frälst mig …


Marcus Birro: Ingen är profet i sin hemstad.
Bengts blogg - "Sedan ha "kommit ut" som kristen är han nu lika frispråkig med det, han räds inte för att nämna Gud i sina krönikor i Expressen, och nu har han börjat skriva i Världen idag och Dagen också. Krönikan i Dagen för ett par dagar sedan var enligt redaktören Daniel Grahn den mest lästa artikeln i Dagens historia.
Självklart blir han lika älskad eller hatad för detta som när han tidigare skrev personligt på sin blogg. Att vara känd person idag och frispråkigt stå upp och förkunna sin tro är inte lätt. Det är inte högt i tak i Sverige när det gäller kristen tro. De kristna samfunden tolereras så länge de håller sig inom kyrkväggarna och tron förblir privat, men blir det för offentligt anses det som farligt. Också Göran Skytte som är en aktivt vittnande person togs väl inte emot så särskilt väl i den sekulariserade kultureliten. Alf Svensson fick inte bli promotor för Postkodlotteriet. Det uppstod protester bland lärarna då Per Eriksson utsågs till rektor för Lunds universitet."

Frälsningsarmén öppnar tillfälligt härbärge för skydd mot kylan
Världen idag - "Frälsningsarmén öppnar i ett par veckor ett tillfälligt härbärge för att rädda undan de hemlösa som saknar svenskt medborgarskap från den värsta kylan.
Den bistra kylan drabbar hemlösa hårt. Inte minst icke-svenskar som inte täcks av den kommunala "tak över huvudet"-garantin, de får inte hjälp av myndigheter och välkomnas inte på många härbärgen enligt Frälsninsgarmén. Man tvingas istället själv söka upp platser att värma sig på. Nu öppnar Frälsningsarmén därför ett tillfälligt vinterboende i Stockholm som ska hjälpa denna grupp när det är som kallast ute
."

In English


Prayer letters and topics
Topics for The Salvation Army World Wide Prayer Meeting

ONE ARMY: "We see a God-raised, Spirit-filled Army for the 21st century - convinced of our calling, moving forward together
We will...
deepen our spiritual life
unite in prayer
identify and develop leaders
increase self-support and self-denial ...."  

Inga kommentarer: