20 feb. 2015

Förlåtelseboken

Nu kommer vi ut med ännu en bok från rupeba. Det är Rut som har skrivit "FÖRLÅTELSEBOKEN - Du kan bli fri!"

Du kan beställa den nu! Boken är på ca 100 sidor och kostar 120:-. Du kan få den direkt hem i brevlådan för 150:- inklusive porto. Skriv till info@rupeba.se och tala om att du vill ha Förlåtelseboken. Glöm inte att skriva din adress. Boken med räkning får du hem till dig så snart vi får den från tryckeriet

Rut har i många år undervisat om förlåtelsens betydelse. Både den förlåtelse vi ger ut och den vi tar emot. Under åren har Rut fått många brev från människor som berättar om den hjälp de har fått av den undervisningen.

Då vi nu ger ut Ruts undervisning i bokform är det vår önskan att många fler människor ska få uppleva förlåtelsens frigörande kraft.

På bokens baksidetext kan vi läsa:
"Den här boken handlar om den kristna grunden till förlåtelse. Den behandlar vårt uppdrag och vår ställning som kristna i denna världen samt vårt behov och vår plikt att både ta emot förlåtelse och att ge ifrån oss förlåtelse till andra.
- I ett avsnitt behandlas skillnaden mellan förlåtelse och förståelse.
- I ett annat avsnitt behandlas det smärtsamma i att se sanningen om sig själv.
- Ett kapitel beskriver skillnaden mellan att flytta gränser och att bekänna synd
- Ett kapitel handlar om skillnaden mellan att bekänna synd och att bekänna sår.
- Slutkapitlet handlar om den frihet som bara Jesus kan ge, han som säger att sanningen ska göra oss fria."

Boken finnes føreløpig bare på svensk, men det går å bestille den også i Norge. Den koster 150 NOK inkl. porto.

PS. En liten bakgrund till bokskrivandet:
Då Rut och jag, 2008 efter tjugo år i Sverige, började bli färdiga med vårt engagemang på FASI (Frälsningsarméns Sociala Institut) som senare blev FAFI (Frälsningsarméns Fortbildningsinstitut), planerade vi att skriva böcker. Vi har undervisat i hela vårt vuxna liv och vi tänkte att nu skulle vi få tid att skriva ned något av det vi undervisat om. Vi satte igång och hade ett par böcker nästan färdigskrivna.

Men, det blir inte alltid som man har tänkt. Bokskrivandet fick vänta. Först blev det tre och ett halvt år i Lettland. Så kom vi hem till Sverige och blev pensionärer under några månader. Under den tiden publicerade jag min bok "Gåvoboken - du är rikare än du tror".

Men efter bara några månader som heltidspensionärer började vi jobba heltid igen. Denna gång i Norge. Så bokskrivande fick vänta igen. Men det blev ju semester i år och semestern gjorde det möjligt för Rut att göra slutarbetet på sin nya bok, "FÖRLÅTELSEBOKEN - du kan bli fri!".

/PB

Inga kommentarer: