1 feb. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 1 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Nu var det söndag igen, och just nu är det mycket som händer. Nu pågår helgen Livsdesign här på kurscentret på Jelöy. Drygt femtio personer från Norge och Island är samlade för att lyssna på Gud och se vad Gud vill att vi ska göra med våra liv. Det skulle också kommit en deltagare från Färöarna, men flygen från de öarna mitt i Atlanten behagade inte lyfta i de starka vinterstormarna. De som satt och väntade på flygavgång i fredags fick besked att nästa flyg går på måndag, och det är ingen större vits att flyga till Jelöy på måndag eftersom Livsdesign-helgen slutar idag.

Rut undervisar på Livsdesign
Igår hade Rut och jag en del undervisning som handlade om att reflektera över vår livsväg så här långt, om vilka personer och händelser som format oss. Rut och jag får inte vara med om avslutningen av Livsdesign-helgen, för nu på söndagsmorgonen ska vi ta färjan över Oslo-fjorden och köra söderut till Sandefjörd. Där ska vi ha en bibeldag för de tre kårerna i distriktet, Sandefjord, Tönsberg och Larvik.

Sandefjord är kanske mest känt i Sverige för färjan mellan Strömstad och Sandefjord, ett bra alternativ för dem som kommer från södra Sverige och ska resa till de västligare delarna av Norge.

Då vi är färdiga med bibeldagen i Sandefjord ska vi fortsätta till Gardermoen för vidare transport till Köln i Tyskland och officersmöten med cirka 35 officerare från området. Rut och jag kommer under veckan att undervisa om Team-building i Guds rike. Vi vet inte riktigt var någonstans konferensen ska äga rum, men vi räknar med att de som möter oss på flygplatsen vet vart vi ska. Vi vet inte heller något om möjligheterna att koppla upp  oss på internet därifrån, men om allt fungerar blir rupeba.se uppdaterad som vanligt varje dag...

Under Livsdesign-helgen gavs också information om det nya projektet Polarteamet/Dynamo. Ett erbjudande till ungdomar som vill satsa ett år av sitt liv på en ettårig lärjungaskola långt norr om Polarcirkeln i Vardö och Vatsö. Rut och jag har drömt och bett om detta en längre tid och nu blir det alltså verklighet. Jag återkommer med mer information om det efterhand.

Ny månad betyder också ny bibelläsningsplan i vänsterspalten på Förstasidan. Om du är intresserad av Bibelutmaningen 2015 kan du läsa mer HÄR. Du är också välkommen att vara med.

Men nu åker vi till Sandefjord och jag önskar dig en välsignad ny vecka.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: