22 feb. 2015

Tidig söndagsmorgon på Jelöy

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet
Så var det söndagsmorgon igen. Vintern kom av sig efter några dagar och vädret liknar mest av allt vår igen.

Under veckan har jag haft en del undervisning för kadetterna i Bibelkunskap om den poetiska litteraturen och visdomslitteraturen. Det har handlat om Psaltaren, Höga Visan, Klagovisorna, Jobs bok, Ordspråksboken och Predikaren. Då det gäller Psaltaren har vi talat om hur det som egentligen är människors ord till Gud har blivit Guds ord till oss, och om hur viktigt det är att stå fast på Bibelns grund.

Nu i helgen har vi en bibelhelg på vår "hemkår" i Moss. Vår riktiga hemkår är ju Templet i Stockholm, men under tiden i Norge tjänar kåren i Moss som vår hemkår. En del tillresande, från olika delar av Norge finns också med på helgen. Temat för helgen är "Disippel 2015". Disippel på norska är lärjunge på svenska.
Rut undervisar på Bibelhelgen på Jelöy
Vi håller också på att ge ut våra e-böcker på papper allteftersom efterfrågan har börjat öka. Året började med att en av pingströrelsens folkhögskolor beställde trettio exemplar av min bok om bibeltolkning. och nu finns det sex e-böcker som Studiehäften i A4-format. De går att beställa redan nu, men jag kommer att ge lite mer information om detta den kommande veckan.

Men nu är det söndagsmorgon och hög tid att gå upp till kåren där vi först har bibelstudium klockan nio och sedan bibelhelgens avslutningsmöte klockan elva. Och alla ni som inte hinner hit får hålla tillgodo med ännu en välsignad TV-gudstjänst från kåren i Västerås klockan 10.00. Jag lägger ut länken till den gudstjänsten senast måndag morgon.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: