17 nov. 2014

Marcus Birro mordhotad

Marcus Birro har fått ta emot ett antal allvarliga mordhot för att han skrivit att "islam ligger till grund för de flesta religiösa konflikterna i världen."

Marcus Birro kommer att uppträda under polisbevakning i Linköping (17/11), Växjö (18/11) och Örebro (19/11).

På sin blogg skriver Marcus Birro:
"Att stå mitt i en svart flod av hot och hat får dig att känna dig som världens ensammaste människa. Du blir rädd, rådvill och arg. Jag behövde landa på helig mark, behövde få vika upp kragen på rocken och promenera i Milano och det ständiga nålvassa men varma regnet som föll varenda timme av min vistelse.
Jag behövde sitta i kyrkor länge. Jag behövde be och vila i friden.
Jag är en ambassadör för mig själv när jag är ute och reser. Jag är stolt över mitt namn, vem jag är.
Jag är också en representant för Jesus Kristus. Jag bär mina barns namn och för dem bär jag huvudet högt också när människor i Stockholm vänder sig om och spottar på gatan när jag går förbi. Jag är också en representant för Jesus Kristus.
Jag är ensam i stormen men en bror av frid leder mig åt ett annat håll, till en färglagd glänta mitt i en svartvit skog… En sprakande eld mitt i den svarta natten och hoten, hatet, de förbannade rösterna flyger omkring oss som döda löv men till sist är jag ett med Hans svala hand mot min febriga panna, till sist vågar jag vila i andras förbön, till slut lämnar jag över all oro, all skräck, all rädsla och all ilska.
Jag vilar nära människor jag aldrig träffat.  Så är det att få vila i förbön. Jag bärs av denna tro och denna plötsliga vetskap om att ingenting saknar mening, att allt sker av en anledning.
Avskyn jag mött har varit avgrundsdjup. Hoten verkliga. Hatet precis på gränsen till fysiskt.
Mitt brott? Jag skrev att islam ligger till grund för de flesta religiösa konflikterna i världen
."

Läs hela inlägget HÄR..

Inga kommentarer: