15 nov. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 16 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen. Nu är vi på väg till Templet i Oslo där Rut och jag ska tala på förmiddagsgudstjänsten och på efterföljande bibelstudium. Temat för dagen är "Kallad till tjänst".

Templets lokaler ligger i centrala Oslo och är sammanbyggda med Frelsesarmeens Hovedkvarter. Då vi åker upp till Oslo idag tar vi också med oss en ny laddning med Ruts andaktsbok DAGBOKEN (på norska) till FA Handel. Den har varit slutsåld en tid, men nu fyller vi på lagret inför julförsäljningen. För dem som vill köpa DAGBOKEN på svenska för att ge bort i julklapp kan ni köpa den på Handels i Stockholm, eller direkt från oss på info@rupeba.se.

Den gångna veckan har varit en sammanträdesvecka. Två dagar har vi haft sammanträden i Oslo och de övriga dagarna på Jelöy, där vi har vår bas och vårt kontor. Bland annat har vi haft ett ett Skype-möte med Tyskland för att planera officersmöten för en av divisionerna i Tyskland. Officersmötena ska hållas första veckan i februari 2015 och det tema vi fått att undervisa om är "Team-building".

Under den gångna veckan har jag också kommit igenom det första kapitlet i Första Petrusbrevet i min nya läsning av Bibeln vers för vers. Kapitlet resulterade i 27 inlägg eller mini-kommentarer. Du kan hitta dem längst ned i vänsterspalten på rupebas första-sida.

Nu är vi, som sagt,på väg till Oslo och i morgon tidigt reser vi till Kirkenes i nordöstra Norge. Kirkenes ligger lika långt norr om Moss som Milano i Italien ligger söder om Moss. Om vi skulle köra bil till Kirkenes tar det närmare 24 timmar, om vi tar genvägen genom Sverige och Finland. Om vi skulle köra genom Norge tar det naturligtvis mycket längre tid. Kirkenes ligger öster om Stockholm, öster om Helsingfors och till och med öster om Petersburg i Ryssland (se kartan). Närmaste större stad är Murmansk i Ryssland.

I Kirkenes ska vi i tre dagar ha en "Sergeantkurs". Det är en kurs för dem som gör en tjänst som en officer, utan att ha en officers utbildning.

Här nere i Moss har vi fortfarande behaglig hösttemperatur. I Norra Norge har man under veckan haft mellan 25 och 30 grader kallt. De säger att det ska bli lite mildare i veckan som kommer. Vi hoppas de har rätt.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: