9 nov. 2014

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 9 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen och tillbaka på Jelöy efter några dagars ledighet. Lediga dagar ger alltid möjlighet till eftertanke och att hinna ifatt.

Då det gäller hinna ifatt har jag hunnit skriva färdigt serien om Gamla Testamentet som går som bibelstudieserie på tisdagarna hela vägen till mitten av december. Jag har också samlat alla mina minikommentarer från Nya Testamentet till pdf-böcker. De har tidigare bara legat på nätet, utom min kontroll.

En annan sak som jag tänkt på under veckan är alla adventskalendrar jag ser i affärerna. Alla barn ska ju ha sådana snart. Jag tycker det är djupt orättvist att bara barn ska få adventskalendrar, så jag gör en för vuxna. Under åren i Lettland fjorde jag adventskalendrar med bilder på spciella händelser i Frälsningsarmén i Lettland under året.
Men i år blir det något nytt. Advenskalendern börjar förstås den 1 december och håller på till den 24 december. Varje dag öppnas en ny lucka. I varje lucka finns det en e-bok som en pdf-fil att ladda ner. Flera av de böckerna är mini-kommentarer från NT som jag fört samman till e-böcker. Men det kommer även att bli andra e-böcker som jag skrivit i kalendern. Adventskalendern är det enda sättet att få dem gratis. Passa på att ladda ned dem under advent, även om du inte hinner läsa dem då. Adventskalendern heter "Ta Gud på orden". Att ta någon på orden är att verkligen tro att den som säger något menar allvar och står vid sitt ord. Det gör Gud.

En annan sak som jag tänkt på är min serie med mitt personliga vittnesbörd. Det sista avsnittet heter "Tre år i Lettland" (del 15). Du kan läsa alla avsnitt HÄR. Det är snart dags att skriva fortsättningen. Nästa avsnitt kanske kommer att heta "Tre år i Norge", vi får se då jag får lite mer perspektiv på det som har hänt. De tre åren kom ju efter det att vi offentligt hade gått i pension. Tre extra-år. Vad kommer att hända sedan? Jag ser framför mig att då vi är färdiga i Norge hösten 2016 kommer jag att fylla 70 år. Vad ska hända då? - Jag ser framför mig en tio-årsperiod då Rut och jag kommer att vara i en aktiv tjänst för Herren med huvudsakligen förkunnelse. Förkunnelse i webbtidningen rupeba.se, förkunnelse i böcker som ännu inte skrivits och förkunnelse och undervisning i mötesserier och på konferenser.

Om Jesus kommer tillbaka, eller om något annat dramatiskt sker, måste naturligtvis planerna revideras.

Annars är det mycket spännande som händer i territoriet där vi arbetar. Det består av Norge, Island och Färöarna. Vi hade pingstkongress på Färöarna i år. Två livskraftiga kårer finns där. På Island började vi höstterminen med en "Arméhelg" med 130 deltagare. Många var tonåringar. I Norge har vi 21 kadetter på officersskolan just nu. Jag hade bett om fler, men jag är tacksam för, och ber för varenda en. Nu ber jag att vi ska ha 30 kadetter då Officersskolan startar nästa höst. Jag återkommer i september 2015 och berättar hur det gick.

Följ Jesus och lev ett rikt liv!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: