30 nov. 2014

Söndagsmorgon den 30 november

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Söndagsmorgon igen, och inte vilken söndagsmorgon som helst, det är första advent. Den här dagen har utvecklat sig till den dagen på året då flest svenskar går i kyrkan. För vår del innebär det att vi ska gå uppför backen till kåren i Moss för att fira gudstjänst.

Den gångna veckan har vi huvudsakligen tillbringat i bilen. Tidig måndagsmorgon satte vi oss i bilen hemma i Moss och tog färjan över Oslofjorden för att sedan fortsätta hela norska sydkusten till Stavanger på västkusten. En resa på 7-8 timmars effektiv bilkörning.

Efter samtal i Stavanger har vi använt veckan till att bit för bit tagit oss tillbaka. Under vägen har vi haft många samtal med löjtnanter och nyare officerare i territoriet. Vi har många fantastiska officerare och många fantastiska kårer i territoriet som består av Norge, Island och Färöarna.

Sent på fredagseftermiddagen tog vi färjan tillbaka över Oslofjorden till Moss. Då var det skönt att komma hem och få sova i sin egen säng för ovanlighetens skull.

Då det gäller hemsidan rupeba.se, börjar vi i morgon med adventskalendern, där vi ger bort en e-bok varje dag fram till den 24 december. Bibelskoleserien om det Gamla Testamentet som har pågått hela höstterminen avslutas i mitten på december. Vår satsning på bibelläsningen, som haft många deltagare, går in på den sista månaden för året. Tack för alla som deltagit och tack för uppmuntrande kommentarer. Det blir naturligtvis en fortsättning av bibelläsningsplanerna under nästa år. Bestäm dig redan nu för att vara en aktiv bibelläsare under 2015. Det är ett bra förslag till nyårslöfte.

Igår (lördag) hade vi hornmusikövning på kåren i Moss. Vi ska spela på gudstjänsten i dag. Musikkåren i Moss är en musikkår som "uppstår" vid vissa speciella tillfällen. Det finns ganska många ganska bra hornmusikanter i Moss, men hornmusik är inte en kontinuerlig verksamhet på kåren. Men, som sagt, nu är det dags att ta kornetten och gå upp till kåren. Frelsesarmeen i Norge har just gett ut ett nytt nothäfte med nyskrivna arrangemang för hornmusik och de stycken vi ska spela idag kommer från det häftet.

Ikväll och varje söndagskväll fram till jul sänder norsk TV en konsert från Frlesearmeen med flera av Norges främsta artister. I programmen presenteras flera av Frelsesarmeens verksamheter. Läs mer HÄR.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: