5 apr. 2015

Tidig söndagsmorgon påskdagen den 5 april

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Men jag kommer tillbaka till det.

Påskveckan började förra söndagen med Palmsöndagen. På gudstjänsten på kåren i Moss fick alla barnen kåpor och palmblad. En frivillig Jesus ställde upp och plötsligt var det till och med någon som spontant gick fram och skulle vara åsnan. Så fick alla barnen lägga ned sina kåpor och palmblad och så red Jesus in, rakt in i vår gemenskap....

Första delen av veckan var sedan arbetsdagar fyllda av många samtal med unga kadetter och löjtnanter. Mitt i veckan var det den första april och Svenska Evangeliska Alliansen bidrog, enligt min uppfattning, med det bästa aprilskämtet. Missade du det kan du läsa det HÄR.

Under själva påskdagarna har vi varit lediga och följt med i påskdramats olika händelser. Och i dag är det påskglädjen exploderar. Det är inte vilken söndag som helst. Det är dagen då livet besegrar döden. Det är frälsningens dag.

Vet du att det bara är en enda sak man måste tro på för att bli frälst? Man behöver inte tro på skapelseberättelsen eller jungfrufödseln. Jag gör visserligen det, men det är inget krav för att bli frälst. Man behöver bara tro en enda sak och det är att Jesus stod upp från de döda och att han lever idag. Om man inte tror det finns det ju inte heller någon orsak att vilja bli frälst. En enda sak behöver vi tro för att bli frälsta: "För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst." (Rom 10:9).

Under min ungdomstid tillbringade jag en stor del av mitt liv som hornmusikant högst upp på plattformen på Stockholm 6:e kår på Kungsholmen. Jag satt rakt under ett bibelord som var målat på väggen. Där stod det: "Se, nu är frälsningens dag". Det är påskdagens budskap. Livets söndag. Frälsningsens dag.

Jag ber, tror och arbetar för att många människor ska få uppleva påskens budskap: Du kan bli frälst!

Ha en välsignad vecka! Tappa inte modet, Jesus lever!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: