1 dec. 2017

Adventskalendern 2017

Det har ju blivit tradition att vi på rupeba.se har vår egen bibelläsningsadventskalender. Årets adventskalender heter 24 dagar med Uppenbarelseboken.

Ingen bibelbok kan passa bättre i adventstider. Ordet "advent" betyder ju ankomst och Uppenbarelseboken handlar om den sista tiden och kulminerar med att Jesus kommer tillbaka till jorden och tar den i besittning: "Och jag såg himlen öppen, och se: en vit häst, och han som satt på den heter Trofast och Sann, och han dömer och strider i rättfärdighet. Hans ögon var som eldslågor, och på sitt huvud bar han många kronor. Han hade ett namn skrivet som ingen känner utom han själv, och han var klädd i en mantel som var doppad i blod, och hans namn är Guds Ord. De himmelska härarna följde honom på vita hästar, och de var klädda i vitt rent linne. Ur hans mun kom ett skarpt svärd som han ska slå folken med, och han ska styra dem med järnspira, och han trampar Guds, den Allsmäktiges, stränga vredes vinpress. Och på sin mantel och på sin höft har han ett namn skrivet: "Kungarnas Kung och herrarnas Herre."
 (Upp 19:11-16)

Varje dag fram till den 24 december räknar jag med att öppna dagens kapitel i Uppenbarelseboken. Den kommer att innehålla en andakt, översikt över kapitlet, kommentar, och frågor att fundera över.

Välkommen att följa med på den spännande resan genom Uppenbarelseboken!
(Innehållet är huvudsakligen hämtat från NT-boken del 4)


/PB

Inga kommentarer: