3 dec. 2017

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 3 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Det är första advent!

Vi har nu kommit igång med vårt nya arbete för Frälsningsarmén i Sverige. Både arbetet med mentorskap och arbetet i Lettland. Nästa söndag skriver jag "Tidig söndagsmorgon" från Riga om allt går som planerat.

Sundsgården i vinterskrud
Under veckan har vi avslutat flytten till Västerås. Efter åren i Lettland bodde vi åtta månader på Sundsgården på Ekerö utanför Stockholm. Då vi sedan flyttade till Norge fick vi lämna kvar en hel del tillhörigheter i ett garage på Sundsgården. I tisdags lånade vi en lastbil från yngste sonen och tömde Sundsgårdsgaraget. Vi bar och bar och bar, och till slut hade vi både tömt garaget på Sundsgården och fyllt vårt nya garaget i Västerås.

Men nu är söndag och de trötta musklerna efter allt bärande har nu rehabiliterats och är beredda på nya utmaningar. Idag ska vi åka till Eskilstuna för att hämta äldste sonens äldste som som pluggar i Eskilstuna. Han ska ta med sig två kamrater och så fortsätter vi till Stockholm och Filadelfiakyrkan för att se föreställningen "Vinternatt".

Yngste sonen har medverkat med en del förhandsinformation om Vinternatt. Bland annat gjorde han förra året en presentationstrailer till föreställningen. I den filmen spelar yngste sonens äldsta dotter (7 år) huvudrollen. Se här den tar bara några minuter:


Nu är äldste sonen och yngste sonen omnämnd. Då måste jag också nämna den tredje sonen för att inte vara orättvis. Du kanske undrar vem den tredje sonen är? Jo, det är naturligtvis mellansonen. Han bor i Norge och försöker hjälpa oss att sälja vår gamla norskregistrerade bil. Hoppas det går bra.

Efter föreställningen ikväll ska vi köra hem äldste sonens äldste son med kamrater till Eskilstuna för att sedan fortsätta hem till Västerås. Och sedan är det dags för en ny vecka med långresor både inom Sverige och till Lettland.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: