17 dec. 2017

Tidig söndagsmorgon i Riga den 17 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Söndag igen och denna söndagen vaknar vi upp i Riga efter en händelserik vecka.

Förra söndagen ansvarade vi för förmiddagsgudstjänsten på Riga 1. Lovsångsbandet ställde upp med sin ordinarie besättning. Där ingår den treåriga trumslagaren. Varje gång det ska bli musik springer hon ivrigt fram till trumman och fullgör sin tjänst. Vad månde det inte bliva av en sådan liten trumslagare. 

I tisdags körde söderut till Iecava, halvvägs ned till Bauska. På kåren i Iecava var det julfest för alla officerare och ledare för Frälsningsarmén i Lettland. Ett trettiotal personer var samlade till julmiddag med underhållning.

Ett inslag under kvällen var att alla skulle ta med sig ett kort på sig själv i unga år. Sedan skulle de andra gissa vem kortet föreställde och till sist fick den som kortet föreställde berätta om sig själv som liten och vad man då drömde om att bli då man blev stor. Jag hade med mig ett kort som en gång fanns på första sidan på en FA-publikasion.Jag undrar om inte tidningen hette "Korsfanan". Rubriken till bilden i tidningen var "Medan pappa predikar". 

Min lillasyster sov gott, men det ser faktiskt ut som om jag lyssnar uppmärksamt på predikan, eller vad tycker du? Bilden är från "sexan" i Stockholm någon gång på femtiotalet.

På onsdagen medverkade Rut och jag på mötet på Riga 2, Betania. Det var som vanligt en stor upplevelse att få vara med om ett möte där. Jag skrev lite mer om den kvällen igår. Du kan läsa det inslaget HÄR

På torsdagen hade vi mentor-/coaching-samtal med officerare i Lettland.

I fredags var vi bjudna på stor julfest på det sociala centret på Riga 1. Hela foajén var uppdukad till fest och kören, bestående av hjälpsökare från centret, sjöng. Se bilderna nedan:
Efter julfesten hade vi sammanträde med ledarna för Frälsningsarmén i Lettland och kvällen avslutade vi med med bibelstudium för kårens folk. Temat för bibelstudiet var adventsbudskapet: Jesus kom, och han ska komma tillbaka!

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka till Riga 1 och förmiddagsgudstjänsten som vi ansvarar för. Det blir säkert inte så många barn eller ungdomar där idag. Dom har rest ned till Bauska med sina ledare för att framföra sitt julspel med sång och skådespel. Men jag räknar med att trumslagaren kommer. Hon är alldeles för ung för att vara med barngruppen ned till Bauska.

Efter möte bär det av hem till Sverige igen, och en ny vecka. Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: