10 dec. 2017

Tidig söndagsmorgon i Riga den 10 december

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så vaknar vi upp i Riga i slutet av en vecka som både innehållit en biltur till Skåne och flyg till Riga.

Frälsningsarméns hus i Agenskalns en dimmig söndagsmorgon
I Riga får, under tiden vi kommer att arbeta där,  disponera en liten renoverad lägenhet i Frälsningsarméns hur i stadsdelen Agenskalns. I det huset bedrev Frälsningsarmén ett barnhem under många år.

Då vi var ledare för Frälsningsarmén i Lettland för en del år sedan fick vi lägga ner barnhemmet då kommunen inte längre var i behov av barnhemsplatser. Då barnhemmet stängdes flyttade vi vår officersskola till huset i Agenskalns. Förutom Officersskolan finns det i huset numera en kårplantering som eventuellt kommer att bli Rigas tredje kår någon gång i framtiden.

Vi kommer även att få disponera kontoret på Riga första kår och där räknar vi med att tillbringa en del tid den kommande veckan för samtal, planering och förberedelser.

Riga första kår
Vi kom till Riga på fredagseftermiddagen och på lördagen hade vi en samling för Kårnämnden på Riga 1. Vi fick möta flera av dem som vi arbetade tillsammans med för fem år sedan och vi hade konstruktiva samtal om var kåren befinner sig idag, hur vi önskar att den skall utvecklas och vad vi måste göra för att komma dit.

Nu är det söndagsmorgon och det är snart dags att sätta oss i bilen för att åka till Riga 1, där vi har ansvar för förmiddagsgudstjänsten. På eftermiddagen är det stort svenskt luciafirande i domkyrkan i Riga som arrangeras av Svenska Ambassaden. Där får vi finnas med Frälsningsarméns julgryta. Det händer saker varje dag i Riga och en spännande vecka ligger framför oss.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: