31 dec. 2017

Tidig söndagsmorgon i Västerås Nyårsafton 2017

Rapport från min högst personliga utkikspunkt på livet (=vårt köksfönster)

Så var det söndag igen. Och inte vilken söndag som helst. Den sista dagen av 2017. Den här veckan blir det inte så mycket av veckorevy, utan snarare en årsrevy.

En stor händelse för oss under 2017 var att vi flyttade hem till Sverige. Man kanske borde tycka att vi är ganska vana med att flytta. De senaste sju åren har vi flyttat fyra gånger. 2009 flyttade vi till Riga i Lettland. 2012 flyttade vi till Sundsgården på Ekerö. 2013 flyttade vi till Moss i Norge. 2017 flyttade vi till Västerås.

2017 har inneburit en hel del resande för vår del. I början av året var vi inbjudna som talare på officersmöten i Plön (Tyskland) för de danska officerarna. Sedan har vi haft bibelhelger och mötesserier i Norge på många platser: Jelöy, Langesund, Fredrikstad, Bergen, Brumunddal, Ålesund, Tistedal/Halden, Vadsö, Kongsvinger, Kristiansund, Jörpeland.

Efter hemkonsten till Sverige har vi medverkat på Bygget Norr i Örnsköldsvik och haft bibelhelger i Södertälje, Stockholm (Templet) och Trollhättan. och i slutet av året har det också blivit en del möten i Riga. 

Vi gick formellt i pension 2012 då vi fick våra pensioneringsbrev av kommendören. Men sedan blev det ju fyra år i Norge och efter hemkonsten till Sverige hade vi kanske räknat med att i lugn och ro få skriva de böcker som ännu är oskrivna för vår del.

Så blev det nu inte. Vi jobbar nu som mentorer för officerare i Sverige och Lettland och som resursofficerare på regionhögkvarterat i Riga.


Men vi tackar Gud för alla möjligheter till tjänst som Herren ger oss och vi ber att vi ska använda varje tillfälle till att upphöja Herren och proklamera Guds rike.

På fritiden har arbetet med rupeba fortgått som vanligt. Extra glädjande har det varit att så många har anmält sig att följa bibelläsningsplanen "Gamla Testamentet på två år". Nu har vi kommit halvvägs. Läs mer HÄR.

I förbindelse med läsningen av Gamla Testamentet har vi också gett ut de tre första delarna av GT-boken. Läs mer om GT-boken HÄR.

I morgon börjar ett nytt år och då tänkte jag skriva lite grand om det som är planerat för 2018.

Gott slut,
Peter Baronowsky


1 kommentar:

Gerd sa...

Når dere har passert 100 kan vel der begynne på bøkene. Godt Nytt År!