3 juni 2023

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft


(Bildtext: Under pingsthelgen hölls konferensen Pingst 23, med bland annat Gå ut mission och ett 30-tal småländska församlingar som inbjudare. (Bild från mötet i Nyhemshallen.) Foto: Mikael Good)

- Olof Edsinger i Världen idag -

I Apostlagärningarnas tredje kapitel berättas om hur Petrus och Johannes är på väg till templet för att be. Vid den så kallade Sköna porten stöter de på en man som varit lam ända sedan födseln. Och så sker miraklet, där Petrus genom Andens ingivelse tar till orda: ”Silver och guld har jag inte, men vad jag har, det ger jag dig. I Jesu Kristi nasaréns namn: res dig och gå!” (Apg 3:6).

Petrus griper mannens hand, reser honom upp – och undret är ett faktum: ”Genast fick mannen styrka i fötter och vrister. Han hoppade upp och stod upprätt. Sedan började han gå och följde med dem in i templet där han gick runt och hoppade och prisade Gud” (v 7–8).

Berättelsen är både fantastisk och inspirerande, och samma typ av under sker också i vår egen tid. Tyvärr är de dock betydligt mindre vanliga på våra nordiska breddgrader än i kyrkorna i det globala syd. I stora delar av den västerländska kristenheten skulle man väl snarast kunna formulera om apostelns ord till: ”Silver och guld har vi. Men någon andlig kraft kan vi dessvärre inte erbjuda.”

Läs mer här: https://www.varldenidag.se/ledare/lat-oss-be-om-den-helige-andes-gavor-och-kraft/repwdl!5pcwyLkO8kzp4IEIRgpBlA/

Inga kommentarer: