11 juni 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås

 




Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Frälsningsarmén i Västerås driver en verksamhet som går under namnet "Bistånd" (Bild 1). Där sänder man ut hjälpsändningar till många delar av världen. Men där börjar det nu även växa ut en del kårverksamhet. Under hösten räknar vi med ett omfattande renoveringsarbete på kåren i city och då kommer hela verksamheten att flytta ut till Bistånd i Bäckby. Bäckby är en orolig del av Västerås. Vi har nyligen haft både sprängningar och skjutningar.

På Nationaldagen hade vi en bönesamling i Bäckby. Bönesamlingen fortsatte sedan med en bönevandring till Bäckby centrum där den avslutades med bön på torget.

Under 2023 har vi publicerat "Torsdagsbibelskolan" på Facebook och bloggen. Vi började med Tessalonikerbreven i februari och mars. Därefter la vi ut "På väg" och "Vägen vidare" från bibelsamtalsprogrammet "Tio steg framåt". Förra torsdagen publicerade vi det sista inslaget i den serien och nästa torsdag börjar en ny serie om "Hebreerbrevet". Vi kallar den serien "Sommarbibelskolan" (Bild 2). Den serien består av 16 delar och kommer att hålla på till slutet av september. Skaffa en anteckningsbok och var beredd. På torsdag börjar vi med Hebreerbrevet!

Men nu är det söndag och idag får vi besök av "Stockholmsfamiljen": vår yngste son, hans fru och deras två flickor, tio och fjorton år gamla. Vi räknar med att gå på gudstjänst tillsammans på Frälsningsarmén i Västerås kl.15:00. Jag räknar med att det blir en fantastisk söndag:
- Besök av barn och barnbarn
- Gudstjänst på Frälsningsarmén
- Himlen är blå
- Solen skiner
- Gud är god

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: