25 juni 2023

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 25 juni





 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Veckan började för vår del med att vi vaknade upp strax utanför Nynäshamn i färjan på väg hem från Lettland. Vi bär med oss många minnen från Frälsningsarmén i Lettland som firade sitt hundraårsjubileum i helgen. Lokalen på Riga 1 var överfull under de båda gudstjänsterna under söndagen (Bild 1a). På bild 1b ser du musikkåren från Västerås som spelade på
flera olika slags möten under helgen. Generalen ställde upp på fotograferingen och han fick låna min kornett.

Under veckan passerade vi också en milstolpe på bibelläsningsplanen UTMANINGEN. I lördags läste vi det sista kapitlet i de fem Moseböckerna och idag börjar vi med Josuas bok. Det har tagit oss nästan halva 2013 att läsa Moseböckerna, men vi läser långsamt och tuggar maten väl. Om du har tappat sugen är nu en bra tidpunkt att haka på igen. Vi publicerar dagens inlägg varje dag på facebook och på vår blogg. Dessutom skickar vi ut dagens avsnitt på ett mejl till alla som bett om det. Vill du också få dagens UTMANING i ett mejl varje morgon? Skriv till info@rupeba.se och skriv ordet UTMANINGEN. Det kostar inget och du kan avsluta abonnemanget när du vill.

Under veckan var vi också med på TORP-konferensen. I år hade EFK bjudit in Frälsningsarmén till konferensen. På onsdagen hade FA en egen samling med information, vittnesbörd och inspirationstal. På onsdagskvällen fick vi vara med om en konsert med Vasa Band och delar av Gospelkören från Vasakåren. Vi fick vara med om en fantastisk konsert, både musikaliskt och andligt (Bild 2a och 2b).

På midsommarafton var vi, tillsammans med många andra, hembjudna till goda vänner. God mat, gemenskap, lekar, sång och bön (Bild 3a och 3b).

Men nu är det söndagsmorgon och det är dags att ladda för en ny vecka.

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: