21 juni 2023

Vittnesbördet: Hasse vilar i Guds händer


- Eva Marklund i Inblick - 

"Till en början fungerade jag på arbetet, men alkoholen tog över mer och mer och jag misskötte mig så illa att jag fick sparken. Jag kämpade och försökte komma igen men hade tappat fotfästet.

Hasse flyttade en tid till Stockholm och missbruket fortsatte. Ett naturligt steg var att börja med amfetamin.

– Tomheten i själen var stark, och det kändes så mörkt att jag inte hade något att förlora. Vid ett tillfälle under missbruket gjorde jag ett självmordsförsök men överlevde.

Grät en halvtimme

I slutet på 70-talet flyttade Hasse till Luleå. Några kristna personer hade gett honom en andlig bok med en överlåtelsebön i slutet.

– Det var påskhelg och jag mådde så dåligt. Jag hade fått återfall på allt, kände förtvivlan, ångest, ensamhet och nöden var så stor. Då tog jag fram en bibel och läste ett tiotal kapitel i Matteusevangeliet.

Sedan läste han igenom boken “Guds makt genom tacksägelse”, som han fått av de kristna han mött.

– Jag böjde mina knän och bad överlåtelsebönen som stod i boken. Hjärtat var som en kall sten men så började jag hulka och gråta. Det höll på i ungefär en halvtimme, berättar han.

Plötsligt reste sig Hasse, öppnade fönstret och släppte in luft i missbrukarlyan. Han drog upp persiennerna och ringde en vän.

– Jag berättade att Jesus hade flyttat in i mitt hjärta. Från första början hade jag en önskan och ett behov av att vittna om det jag upplevt."

Läs mer här:  https://inblick.se/livsberattelser/fralsning/hasse-vilar-i-guds-hander

Inga kommentarer: