12 juni 2009

Darwin och Hitler

Kjell Axel Johansson skriver i Världen idag om Darwinismen som en religion som breder ut sig idag. Kjell Axel beskriver Darwins mörka sidar och drar paralleller till Hitler och Dawkins.

Det är darwinismen som har trovärdighetsproblem. Darwin skrev: ”Bland vildarna blir de som är fysiskt eller mentalt svaga snart utslagna, och de som överlever har oftast stark hälsa. Vi civiliserade däremot gör vårt yttersta för att kontrollera utslagningsprocessen: vi bygger sjukhus för de imbecilla, de lemlästade och sjuka; vi stiftar lagar för att skydda de fattiga och våra läkare gör sitt yttersta för att rädda livet på alla tills deras sista andetag. Det finns anledning att tro att vaccinationer har räddad livet på tusentals, som tidigare på grund av sin svaghet skulle ha fallit offer för smittkoppor. Därför kan svaga medlemmar i det civiliserade samhället föröka sitt slag.Men med undantag av människan själv är ingen så okunnig så att han tillåter sina sämsta djur att para sig.” (The Descent of Man in Relation to Sex, andra upplagan 1874. Kap 5).

Hur kan man som darwinist med trovärdighet argumentera till exempel mot den kristna trons hatare, per excellens, Adolf Hitler? Han sa:”Om vi inte respekterar naturens lagar och tvingar på andra vår vilja, vilket är den starkares rätt, så kommer det en tid då de vilda djuren än en gång äter oss – sedan kommer insekterna att äta de vilda djuren och slutligen blir det bara mikrober kvar. Genom kampen blir eliten hela tiden förnyad. Lagen om selektion rättfärdigar den oavbrutna kampen som tillåter att den mest lämpade överlever”. (sid 39) ”Den kristna tron innebär ett uppror mot den naturliga lagen, en protest mot naturen”. (sid 51 Hitler’s Table Talk, London 1963).

Att läsa Hitlers tirader mot de kristna är som att läsa Richard Dawkins. Det är samma arroganta, nedvärderande och i grunden okunniga påståenden. Troende är idioter. Bibeln är en samling religiösa judiska myter som har skadat den civiliserade världen. Jag menar inte att Dawkins är nazist, men det är dags att påpeka jämförelsen i språket om kristen tro.Vi tar gärna debatten. Men låt den vara ärlig och konsekvent. Vi är stolta över att barn får lära sig att Gud finns, att alla människor är viktiga för både oss och Gud, att det finns möjlighet till hjälp och upprättelse när vi misslyckas, att vi är kallade att leva i gemenskap med Gud för evigt i en värld där det inte finns lidande, ondska och förtryck.

C’mon ateister! Försök vinna kampen om människors sinnen med egna argument, inte genom att idiotförklara dem.

Inga kommentarer: