19 juni 2009

Söndagen den 21 juni

Söndagsmorgon igen. Den här morgonen började tidigare än någonsin under året. Idag är det sommarsolståndet. Wikipedia skriver: "Sommarsolståndet kallas den tidpunkt då solen antar sin största deklination, d v s står som högst på himlen på norra halvklotet. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets. Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt, vilket är ca 21 juni på norra halvklotet."

Veckan som gick
Den gångna veckan har, inte helt oväntat, huvudsakligen inneburit sortering och packning på kontoret efter tjugo års verksamhet inom utbildningssektorn. Packningen och sorterandet har bara avbrutits av ett antal nödvändiga sammanträden.

Under veckan har vi också haft avslutningsgudstjänst för Frälsningsarméns kår i Nacka.

På www.rupeba.se har det under veckan varit en serie kommentarer med utgångspunkt från Humanisternas kampanj "Gud finns nog inte". Min utgångsfråga för serien har varit: "Varför betalar man miljontals kronor för att tala om för Sverige att man inte är säker på om Gud finns eller inte". De olika inslagen finns här:
Gud på frammarsch
Göran Rosenberg: "Är Humanisternas tro värd en månbmiljonkampanj?"
Sekulärt samhälle?
God is back!
Luddigt om religion
Sekulärt samhälle?
Humanisternas självmål - "Gud finns nog inte"
På engelska sidan: God does exist – the humanists just dont seem to knpw it - yet...

Midsommarhelgen blev ett kort och välkommet avbrott i allt packande med tid att träffa den del av familjen som bor i Stockholm.

Idag
Idag vaknar jag upp till en dag då det är helt tomt i almanackan. Inga planerade möten eller aktiviteter. Det kan vara skönt med en "tom" dag. Det ser till och med ut att bli vackert väder i Stockholmstrakten under dagen. Skönt!

Veckan som kommer
Den kommande veckan blir den sista veckan innan flytten till Lettland. Den ekonomiska situationen i Lettland är för närvarande påfrestande och många människor som redan lever på marginalerna får sina pensioner och inkomster sänkta. Det kommer säkert att finnas anledning att återkomma till detta på http://www.rupeba.se/.

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: