12 juni 2009

Homopar kan ingå äktenskap i kyrka

Dagen skriver: (Bilden ovan kommer från Dagen.se)
Svenska kyrkans kyrkostyrelse öppnar nu för ändringar i kyrkoordningen så att par av samma kön ska kunna ingå äktenskap i Svenska kyrkan. Styrelsen föreslår följaktligen också att Svenska kyrkan ansöker om vigselrätt.
Ärkebiskop Anders Wejerud kommenterar beslutet:
Kyrkan vill stödja trofasta relationer, och i ett bibelteologiskt perspektiv är kärleksbudet för oss överordnat andra bud och förbud i Bibeln.

Dagens ledarskribent skriver:
Hade det inte varit enklare att skriva ungefär så här: "Jo, vi vet vad Jesus sa och vi vet också vad han menade. Men det var så länge sedan att det behöver vi inte bry oss om numera"?

Bloggaren "prästerik" skriver:
Jag blir trött
Säkert borde man reagera och skrika och gorma allt vad man kan när kyrkostyrelsen föreslår kyrkomötet att göra det möjligt att ingå enkönade äktenskap i Svenska kyrkan. Men mest av allt blir jag bara trött. Och fascinerad över att kyrkostyrelsen och ärkebiskopen faktiskt verkar tro på sin egen argumentation.
Förunderligt att de inte över huvud taget lyssnar på alla de goda argument som finns för att bevara äktenskapet som något specifikt för relationen mellan en man och en kvinna. Och märkligt att det på det här sätter helt obekymrat tänker köra över nio av fjorton biskopars uppfattning angående äktenskapet.

Inga kommentarer: