4 juni 2016

FA festival 88

Under den här vinjetten kommer det med jämna eller ojämna mellanrum information om sånt som är på gång. På "Tidig söndagsmorgon" varje söndag berättar jag om vad som hänt under veckan. Under den här vinjetten handlar det mer om sånt som ska komma.

Under en längre tid har vi varje tisdag lagt ut ett bibelstudium om Tidens tecken med Anders Wigholm. Det är fortfarande två tisdagar kvar i den serien. Jag sparar bibelstudierna här om du vill gå tillbaka och lyssna på dem. Det är fantastiskt bra undervisning!

Vi tänker fortsätta med bibelstudier på tisdagarna då höstterminen startar. Jag har börjat rensa i en låda med gamla kassettband som jag har haft liggande i många år. Wigholms serie kommer från den lådan. I höst kommer jag att lägga ut en serie som jag talade in på en ungsomsfestival i Oslo 1988. Vi höll då på att packa för att flytta tillbaka till Sverige efter nio år i Norge. Här är något av texten på kassettens omslag:

"I perioden 18-23 juni 1988 ble FA-FESTIVAL 88 holdt i Templet, Oslo. I en hel uke var ungdommer fra hele territoriet samlet til seminarer, friluftsmøter og herlige offentlige møter hvor store ting skjedde med mange seirer vnnet for Guds rike.
   Hver dag begynte med en bibeltime under lederskap av Peter Baronowsky. Peter var i flere år leder for bibelskolen på Jeløy Folkehøgskole men har nå flyttet tilbake til sitt hjemland, Sverige.
   Bibeltimene under festivalen var den aller siste oppgave han påtok seg før han forlot Norge, men det er mange som i dag er takknemlige for den tjeneste Peter gjorde mens han var i landet.
   Vi utgir disse bibeltimene på kassett fordi vi mener de fortjener å bli hørt av flere enn de som deltok i festivalen. Kassettene kan være nyttig til bruk i bibelgrupper og andre samlinger."

Inga kommentarer: