5 juni 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 5 juni 2016

Veckorevy från min högst personliga utkikpunkt på livet

Så var det söndag igen och den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i våra egna sängar hemma på Jelöy. Annars har det varit en del resande under veckan.

I måndags körde vi de tio milen till Oslo Lufthavn för att ta ett flyg till Alta och vidare med nästa flyg til Vadsö som var slutdestination för resan. För er som inte kan Norges geografi i huvudet kan jag berätta att Alta ligger 450 km norr om Kiruna och Vadsö ytterligare 450 km öster om Alta.

Men så kom vi fram till "landet där ej solen går ned". I varje fall stämmer det på Vadsö på sommaren. På vintern är det snarare tvärtom "landet där ej solen går upp".

Polarteamet i Vadsö
I Vadsö hade vi några dagars undervisning med Polarteamet, en grupp ungdomar som under ett år har arbetat med att "återevangelisera" de nordöstra delarna av Norge "Östfinnmark". Vi hade undervisning om Andens gåvor, Andens frukt, tjänstegåvor och om Jesu andra tillkommelse. Fantastiskt inspirerande att vara tillsammans med Polarteamet. Läs mer om Polarteamet HÄR.

På tisdagskvällen fick vi vara med om övning med Polarteamets nystartade gospelkör. Vi var 17 personer på övningen och deltagarna kom från åtta olika nationer. Det var ju en bra träning inför den himmelska kören. Där lär det bli ytterligare några nationer representerade. Kören sjöng riktigt bra under Hannahs (England) ledning ackompanjerad av Laris (Island).

Då vi kom tillbaka till Jelöy några dagar senare hade det blivit sommar. Här är några bilder från stranden nedanför vårt hus:


Under veckan har vi också sänt in ytterligare en bok för tryckning. En liten bok som jag skrivit för den vanlige bibelläsaren om hur man ska tolka Bibeln. Den har tidigare varit tillgänglig som e-bok, men nu går den i tryck. Boken har redan använts som kurslitteratur på bibellinjen på Mariannelunds Folkhögskola (Pingströrelsen). Du kan läsa mer om boken här. Du kan beställa den redan nu. Den kostar 80 kronor. Vi bjuder på portot för dig som beställer boken under sommaren (t.o.m augusti). Skriv till info@rupeba.se och beställ boken, så skickar vi den så snart vi får den från tryckeriet.

Idag söndag är det gemenskapsdag för kårerna i Centraldivisionen i Norge. Det blir samling på Jelöy med aktiviteter för hela familjen. Här är programmet:
Kl. 11.30: Fellessamling i gymsalen
Kl. 12.30: Bibelseminar v/Miriam Kjellgren
Kl. 12.30: Barnas Happening v/FAbU Moss (korpsets storsal)
Kl. 13.30: Konsert med Humming People (korpsets storsal)
Kl. 13.30: Konsert med Askim Hornorkester (gymsalen)
Kl. 15.00: Fellesmøte i gymsalen

Hoppeslottet er i drift utenom møtetidene.
Ansiktsmaling/ballongfigur-laging med klovner fra kl. 13.00-15.00.
Speiderne i Moss vil holde åpen kiosk hvor man vil få kjøpt pølser, vafler, kaffe, brus, kaker.


Sedan börjar en ny spännande vecka, men det återkommer jag till nästa söndag.
Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: