26 juni 2016

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 26 juni

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter innehållsfylld vecka. Lite utanför det personliga har det ju hänt stora saker i Europa. Några skribenter har beskrivit det som en midsommarnatssmardröm. Storbritannien har beslutat att gå ur EU. Det kommer antagligen att få stora konsekvenser för många människor över hela världen. Skottland som är en del av Storbritannien röstade för att stanna kvar i EU. Skottarna hade för kort tid sedan en omröstning om de skulle forstätta att vara en del av Storbritannien och den frågan aktualiseras nu igen. Allt detta kan leda till att vi får rita om den politiska och ekonomiska Europakartan den närmaste tiden.

Men jag har inte haft så mycket tid att fördjupa mig i det storpolitiska skeendet, eftersom vi har varit fullt upptagna med Frälsningsarméns Skandinaviska kongress i Oslo.

För vår del började kongressen med en bönedag inför kongressen. Det var gruppen "Åndelig Vekst" som anordnade dagen. Det är en grupp som arbetar med den andliga utvecklingen i Frälsningsarmén i Norge. Det motsvarar kanske mest "Eldsflamman" i Sverige. Du kan läsa mer om gruppens arbete HÄR.

En gedigen grupp bedjare var samlad under dagen på Majorstua där vi bad för kongressens olika medverkande och besökare. Vi fick också många tilltal från Gud om vad Han önskade för sitt folk.

Sedan har det ena mötet följt det andra. Vi upplever en stark gudsnärvaro under mötena och många människor söker sig fram för förbön.

I lördags hade vi den enda utåtriktade aktiviteten under kongressen. Det var marsch nedför paradgatan "Karl Johan" och konsert på Oslos knutpunkt Jernbanetorget. Men det var inte bara Frälsningsarmén som hade parad den lördagen. Samtidigt firades Oslo Pride paraden i centrala Oslo. Lyckligtvis var vi färdiga med Frälsningsarméns marsch då de började, så de två paraderna slapp att kollidera.

Nu är det söndagsmorgon och vi är snart på väg till de två avslutande mötena under kongressen. Om du läser detta tidigt på morgonen kan du gå till FA-TV hemsida och ta del i mötena. Mötena är klockan 10 och 13.30. FA-TV hittar du HÄR.

Sedan är det dags för en ny vecka med nya utmaningar. Jag ber att du ska få en välsignad vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: