24 juli 2016

Tidig söndagsmorgon den 24 jul

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Den sista söndagen på sommarsemestern. Även om jag har semester, så är det andra som inte har det. Med bestörtning ser jag vad som händer i Turkiet och USA.

Som en följd av kuppförsöket passar Erdogan verkligen på att eliminera alla meningsmotståndare.

Rapporteringen från republikanernas partikonvent i USA är också skrämmande på många sätt. Det ohämmade hatet mot Hillary Clinton och av Ted Cruz förvånar. Det är inte det att de representerar något annat än Trump som förvånar, men det gränslösa hatet man ser i massornas ansikten då de skanderar mot Clinton och buar ut Cruz.

Men tillbaka till min lilla värld. Vad gör jag egentligen på alla lediga dagar som semestern består av? Jo, bland mycket annat läser jag och skriver en del.

==> Jag läser:
- Lärjunge. Om konsten att vara radikal utan att bli fanatiker - John Stott
- Charles G. Finneys självbiografi
- Det var ikke min skyld - Kunsten å ta ansvar - Ann Heberlein (svensk bok fast jag läser den på norska)
- Som om Gud ikke finnes . Hva skjer når livet sekulariseres? - Magnus Malm (också svensk bok fast jag läser den på norska.)
Jag återkommer säkert med kommentarer från sommarläsningen.


==> Just nu skriver jag på NT-boken, en följeslagare för den personliga bibelläsningen.

Jag har tidigare skrivit de två första delarna i serien NT-boken: Evangelierna och Apostlagärningarna. Du kan läsa mer om dem på rupeba.se under fliken "AFFÄREN". Du får gärna beställa dem som e-bok utan kostnad.

Just nu håller jag på med del 3 som kommer att handla om Romarbrevet, Första Korintierbrevet och Andra Korintierbrevet. Den delen är inte färdig ännu, men du får gärna läsa den så långt jag hunnit och återkomma med synpunkter för mitt vidare arbete med serien. Skriv dina synpunkter till peter@rupeba.se. Du kan ladda ner del 3, så långt jag har hunnit HÄR.

Jag räknar med att hela serien om Nya Testamentet är färdig någon gång i slutet av januari nästa år, och då börjar jag med GT-boken.

Men sommaren är inte slut ännu. Det ser ut att bli en riktigt varm dag hemma i Sverige. Och snart kommer det förmodligen en ny vecka. Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.

Peter Baronowsky


Inga kommentarer: