7 juli 2016

Vi kan väl inte hitta på vilket evangelium som helst?

Vi har blivit kallade att förkunna evangeliet. Men inte vilket evangelium som helst. Jag får en obehaglig känsla av att det evangelium som predikas i våra kyrkor idag ofta är ett helt annat evangelium än det som presenteras i Nya Testamentet. (Läs mer om att förkunna "ett annat evangelium" i Gal 3)

Det evangelium som ofta predikas idag är att du är bra nog som du är. Det är visserligen ett budskap som får oss att må bra. Men det finns ett allvarligt fel med den förkunnelsen. Den är helt enkelt inte sann. Vi är inte bra nog som vi är. Det är för att vi inte är bra nog som vi är, som Jesus gav sitt liv på korset. Jesus trodde verkligen att det var nödvändigt att han dog på korset för att vi skulle kunna bli accepterade av Gud. Jesus gav sitt liv för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad, utan få evigt liv (Joh 3:16).

Det är ju detta som är evangeliet att vi kan få evigt liv trots att vi inte är bra nog som vi är, om vi bara tror på honom.

Jesus är väldigt tydlig på detta. Det finns två vägar. En som leder till livet och en som leder till för fördärvet (Matt. ). De goda nyheterna är att vi inte behöver hamna i fördärvet, vi kan få evigt liv.

Det är sant att du får komma till Jesus precis som du är, men han älskar dig alltför mycket för att låta dig förbli som du är.

Det stora problemet med förkunnelsen om att du är bra nog som du är, är att den kan få oss att tro att vi inte behöver omvända oss till Jesus.

Livets mening är inte att vi ska må bra medan vi är på väg till fördärvet. Livets mening är att vi ska ha frid med Gud på väg till himlen.

Om du aldrig predikar, eller hör, om synd, omvändelse, förlåtelse eller om den dubbla utgången av detta jordelivet, då finns det anledning till oro. Det du predikar, eller hör, kan vara ett helt annat evangelium än det Jesus predikade.

/PB

Inga kommentarer: