24 mars 2024

Tidig söndagsmorgon den 24 mars


2012 gick vi i pension. Då avslutades också vår tid som ledare för Frälsningsarmén i Lettland.

De första fyra åren efter pensioneringen arbetade vi heltid för Frelsesarmeen i Norge. Där var vi huvudsakligen mentorer för frälsningsofficerarna med speciellt ansvar för de nya löjtnanterna.

Efter dessa fyra år flyttade vi hem till Sverige och fick en deltidsanställning som mentorer för frälsningsofficerare i Sverige och Lettland. I den anställningen ingick även att undervisa på Frälsningsarméns distansbibelskola i Örnsköldsvik. I förbindelse med att Covid-pandemin bröt ut avslutades vår formella anställning i Frälsningsarmén.

Men vad gör vi som pensionärer? Här kommer en översikt över våra pågående projekt:

FÖRKUNNARTJÄNSTEN
Att förkunna och undervisa från Guds ord är fortfarande en huvuduppgift för oss.
Vi reser på kallelser för att tala på Bibelhelger, mötesserier och konferenser. I år har vi många sådana kallelser både i Sverige och i Norge.

I Norge har vi i år blivit kallade att förkunna i Hønefoss, Levanger, Storefjell, Sogndal, Bodø och Halden. Och i Sverige Gävle, Oskarshamn, Trelleborg, Trollhättan och Sala.
 

BIBELUNDERVISNING PÅ NÄTET
Sedan 2008 har vi varje dag publicerat bibelundervisning och andakter på vår blogg och på vår Facebook-sida. Vi har normalt minst tre inlägg om dagen. 

Vår passion är att "stimulera Guds folk att läsa Guds ord". Sedan ett tiotal år tillbaka har vi haft ett projekt som heter UTMANINGEN. Där går vi igenom varje kapitel i hela Bibeln. Ett kapitel om dagen. Det tar tre år med den bibelläsningsplan vi har tagit fram. UTMANINGEN publiceras varje dag på Hemsidan och på Facebook. Vi skickar också ut dagens inlägg varje dag till de som har anmält att de vill få dagens inlägg i ett mail. Varje dag sänder vi UTMANINGEN till ett par hundra mottagare.

VI SKRIVER BÖCKER
2008 skrev Rut vår första bok. Det var andaktsboken DAGBOKEN. Det har blivit översatt till norska och engelska och har  sålts i ett par tusen exemplar. Efter Dagboken har vi skrivit ytterligare sex böcker med kristen undervisning. Vi har också publicerat alla inlägg i UTMANINGEN i tio studiepärmar med vardera ca 300 sidor.

VI HAR OCKSÅ EN WEBBSHOP
Där marknadsför vi våra egna böcker och många andra kristna böcker. Du finner webbshopen på www.rupeba.se.

MENTORER
Även om vår formella anställning som mentorer har slutat har vi fortfarande ett antal frälsningsofficerare som vi är mentorer för.

ÖVERSÄTTNING AV KRISTNA BÖCKER
Rut har anlitats av det kristna bokförlaget Semnos för att översätta böcker från engelska till svenska. Hon har hittills översatt fem böcker, varav tre har publicerats.
En av böckerna kom ut helt nyligen. Det är en fantastiskt spännande kristen roman som heter "På en avlägsen strand". Vi beställde genast ett antal av boken. En vecka efter vi fått den har vi nu bara en kvar. Men vi har just skickat in en ny beställning på fler böcker, så om du är intresserad kan du också beställa den. Du kan läsa mer om boken här: https://www.rupeba.se/home/#!/products/p%C3%A5-en-avl%C3%A4gsen-strand---karen-kingsbury

VI ÄR ENGAGERADE I VÄSTERÅS KÅR
Då vi inte är ute och reser försöker vi vara aktiva på vår "hemkår". Vi spelar båda två med i kårens hornmusikkår som är väldigt aktiv. Dessutom är vi ansvariga för en av kårens hemgrupper som samlas hemma hos oss varannan vecka.

Du kanske tycker att vi har många saker som engagerar oss. Men vi är så innerligt tacksamma till Gud för alla möjligheter som har öppnats för oss även som pensionärer och vi känner att vi vill verka så länge det finns möjlighet. En dag kan det vara för sent....

Med önska om en välsignad ny vecka,
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: