17 mars 2024

Tidig söndagsmorgon i Strömstad






Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den här söndagsmorgonen vaknar vi upp i Strömstad. Vi är på ett besök hos vår mellanson Daniel, hans fru Jessica och deras tre barn. Det är familjen som bott i Norge i många år. Då det gäller barnen i familjen har de bott i Norge hela sitt liv utom de sista åren efter flytten till Strömstad.

Men även om de flyttat hem till Sverige har det inte blivit så mycket närmare oss. Då de bodde i Moss i Norge var det 41 mil från Västerås och nu då de bor i Strömstad är det 40 mil. Så det är inte så väldigt ofta som vi har möjlighet att besöka varandra.

Sist vi träffades var i Hønefoss i Norge i februari. Rut och jag var där för att ha en Bibelhelg på Frelsesarmeen i Hønefoss. På lördagen under Bibelhelgen var Daniel med familj på väg hem från sin fjällstuga och skulle passera Hønefoss på lördagseftermiddagen på väg hem efter vintersportlovet. Och det passade så bra att vi fick träffas under timmarna mellan morgonbibelstudierna och kvällsmötet.

Det här besöket var planerat sedan en tid tillbaka och då ett av Stockholmsbarnbarnen (Vendela 14 år) fick höra det ville hon gärna följa med till Strömstad för att träffa sin kusin i Strömstadsfamiljen som också är fjorton år.

Kvällen (natten) innan vi åkte till Strömstad gjorde Rut färdigt en tröja till yngsta barnbarnet Charlie i Strömstad (Bild 1). Till hösten ska han börja skolan.

På lördagen spelade Linnea (Äldsta Strömstadsbarnbarnet) en handbollsmatch mot ett lag från Göteborg. Du ser Linnea på väg tillbaka till sin planhalva efter ett framgångsrikt anfall (Bild 2). Matchen slutade oavgjort 19-19. 

Men nu är det söndagsmorgon och vi ska följa med Linnea på gudstjänst till Västkustkyrkan (pingstkyrkan) där hon är med i en grupp som ska konfirmeras i sommar. Samtidigt spelar Maja (också Strömstadsbarnbarn) en innebandymatch.

På söndagseftermiddagen spelar Linnea en fotbollsmatch några mil söder om Strömstad och vi räknar med att hinna se första halvlek på matchen innan vi, tillsammans med Vendela, sätter oss i bilen för att köra till Stockholm och återbörda henne till sina föräldrar. Du förstår säkert att Strömstadsfamiljen är en riktig idrottsfamilj, och det är ju inte så underligt med tanke på att pappa Daniel varit idrottslärare på Jelöy folkhögskola i många, många år.

I torsdags kom ett bud med ett paket böcker från det kristna bokförlaget Semnos. Det är ännu en bok som Rut har översatt till svenska (Bild 3). Det är en mycket läsvärd bok som jag verkligen kan rekommendera. Jag lägger ut en mer utförlig presentation av boken på tisdag. 

Här kommer en kort presentation av boken:
Ibland kan mirakler ske på en avlägsen strand, inte bara en utan två gånger.

Hon var en liten flicka som blev fångad av en undervattensström i det karibiska havet. Han var en tonåring från USA:s östkust på semester med sin familj. Han kastade sig i havet för att rädda henne, och under ett fruktansvärt ögonblick förändrades livet för dem båda för alltid.

Tio år senare är Jack Ryder en orädd hemlig agent inom FBI och Eliza Lawrence bor kvar på paradisön. Hon är en orörd prinsessa i ett kungarike byggt på mörker och ondska, på väg att tvingas in i ett äktenskap med en farlig och fruktad knarkkung, ett äktenskap som hennes far har arrangerat.

Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Donald, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.
_____________________

Med en önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: