7 okt. 2011

rupebas morgonkoll den 7 oktober

rupebas morgonkoll

Verktyg för livslånga relationer?
Världen idag - "Är livslånga relationer en möjlighet? Enligt svenska folket är svaret ett rungande "ja". Den opinionsundersökning som Synovate nyligen genomförde på uppdrag av DN visar att hela 82 procent av befolkningen tror på uttrycket "tills döden skiljer oss åt". Uttrycket är ju hämtat från de löften som makarna ger till varandra under vigselgudstjänsten. Bland högutbildade och höginkomsttagare är siffran ännu högre - hela 90 procent. I en tid där ungefär 50 procent av alla äktenskap slutar i skilsmässa får det sägas vara ett anmärkningsvärt resultat.
Utifrån detta kan man konstatera att idealet för svenska folket är livslång kärlek, men man lyckas inte alltid att leva upp till idealet. Frågan som omedelbart infinner sig är då: hur kan stat och samhälle hjälpa fler par att lyckas leva upp till sina ideal om livslång kärlek?
"

Vi speglar oss i Birro
Amos - "Marcus Birro kan som få andra både reta och locka nästan hela den tyckande svenska befolkningen. För er som inte hängt med den senaste veckan: I måndags lanserade han sig själv som ny partiledarkandidat för Kristdemokraterna. Några timmar senare, när TV4 hört av sig och flaggade för att han inte skulle kunna kombinera programledarrollen med en politisk kandidatur, drog han sig ur. När TV4 ändå sa upp samarbetet kallade han dem för ”jävla idioter”.

Icke-våld har teologisk grund
Dagen debatt - "Den som argumenterar för kristnas deltagande i väpnade konflikter har inte riktigt dragit de fulla konsekvenserna av julens, påskens och pingstens budskap,
menar Emmanuel Bäckryd.
"


Europarådet agerar mot flickaborter
Världen idag - "På tisdagen planerar Europarådet att lyfta frågan om könsselektiva aborter. Om man beslutar om en resolution för att motverka företeelsen kommer det att tvinga också den svenska vården att agera, tror Johan Lundell på Ja till livet."

Dawkins fegar ur debatt?
Dagen - "Richard Dawkins, hårdför kritiker av kristen tro, vägrar öppen debatt med kristen professor i filosofi. Något som väckt kritik även från Dawkins ateistvänner.
- Det kommer att tolkas som feghet, skriver en kollega i ett brev till Dawkins
."

Inga kommentarer: