23 apr. 2013

Coca-Cola-pojkarnaRapport från USA. Del 2

Då Rut var 16 år gammal reste hon med fartyget ”Gripsholm” över Atlanten för att besöka sin morbror och moster som var frälsningsofficerare i USA. De hade två barn och kusiner till Rut, George och Ingrid (George kommer vi att besöka senare i veckan).
Rut och Richard
På kvällarna brukade de gå ned till stranden i Atlantic City där några unga frälsningssoldater hade friluftsmöte. Frälsningssoldaterna studerade på universitet och använde sommaren för att arbeta på Coca Cola fabriken för att tjäna pengar för att finansiera sina studier. På grund av sitt sommarjobb kallades de ”

Häromkvällen tog våra värdar i Florida, Ronda och Paul, med oss på middag där vi träffade två andra pensionerade officerare, Richard och Cherry. Efter en stund upptäckte Rut och Richard att de hade träffats tidigare. Richard hade varit en av Coca Cola-pojkarna som hade friluftsmöte på stranden i Atlantic City 1963. Och Rut var den där unga blonda flickan från Sverige som var på besök. Och så träffas de på ”Tampa Bay Golf and Country Club” i Florida, femtio år senare!

Inga kommentarer: