19 mars 2014

Mellan två världar

Under den här vinjetten lägger vi med jämna eller ojämna mellanrum in äldre inlägg i repris. Inlägg som har publicerats tidigare på rupeba.se och som är väl värda att sägas ännu en gång. Detta inlägg publicerades i februari 2009.
Att vara kristen är att leva mellan två världar. Jesus säger att vi lever i världen men inte av världen. (Joh 17:14-16).

Det måste innebära att vi lever helt och fullt i denna världen, men att vi ändå inte lever av världen, utan av något som är osynligt för världen. Jesus säger i samma avsnitt av Johannesevengeliet: "Ännu en kort tid, och världen ser mig inte längre, men ni skall se mig, ty jag lever, och ni kommer att leva." (Joh 16;19 FB).

En kristens uppgift är alltså att kommunicera in i världen något som världen inte kan se. En kristen lever i två världar: den synliga och den osynliga. Det finns naturligtvis en risk att den kristne blir så upptagen av den synliga världen, eftersom den är så påtaglig, att han glömmer bort att hans uppgift är att inte leva av världen. Romarbrevet varnar för detta: "Anpassa er inte efter denna världen" (Rom 12:2 FB).

Läs mer HÄR...

Inga kommentarer: