16 mars 2014

Tidig söndagsmorgon den 15 mars

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

På tal om utkikspunkt. Det har varit många olika utkikspunkter den senaste tiden. De allra flesta har haft havsutsikt. Det finns mycket vatten runt Norge. Här kommer några utkikspunkter från den senaste tiden:
Utsikt hemma på Jeløy
Utsikt genom balkongdørren på nattlogiet utanfør Måløy
Utsikt från officersbostaden i Vadsø
Utsikt från officersbostaden i Harstad
Utsikt från officersbostaden i Narvik
Men det har inte funnits så mycket tid den gångna veckan att sitta och titta på utsikter. Arbetsuppgifterna har varit många och dagarna få.

Under veckan har vi haft den tredje samlingen i vårt soldatkurs i Moss. Det har varit mellan 25 och 30 deltagare varje gång. Det är en kurs för de som varit soldater en längre tid, nya soldater, blivande soldater och de som bara vill veta mer om Frälsningsarmén. Då kursen är färdig i slutet av maj räknar vi med att ha soldatinvigning i Moss. Vi behöver fler soldater. Riktiga soldater. Blods- och Eldssoldater. Läs mer om soldatkursen HÄR...
Men vi behöver också fler officerare. Jag ber till Gud att vi ska få tjugo nya kadetter till den norska officersskolan i september i år. Det ser inte så hoppfullt ut så här långt, men jag fortsätter att be att de som Gud kallat ska svara ja. I dagsläget ser det ut som om vi ska få fler än 20 kadetter om vi räknar ihop tvåårskadetterna och ettårskadetterna. Men det var inte det jag bad om. Jag bad om tjugo nya ettårskadetter.

Men nu är det söndagsmorgon och snart börjar en ny vecka med nya utmaningar. En av utmaningarna för Rut och mig blir en bibelhelg i Sandnes nästa helg. Sandnes ligger alldeles söder om Stavanger.

En annan utmaning är att följa upp våra bibelläsningsplaner. De går under namnet UTMANINGEN. Det är många om följer de planerna nu. Du får gärna bli med du också..Läs mer om bibelläsningsplanerna HÄR...

Ha en välsignad vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: