9 mars 2014

Tidig söndagsmorgon i Målöy den 9 marsVeckorevy från min personliga utkikspunkt på livet(Bilden: Utsikt från vårt nattlogi utanför Målöy)

Frälsningsarmén i Kirkenes
Förra veckans resa i Öst-Finnmark avslutades med två fina samlingar. I Vadsö på söndagskvällen och i Kirkenes på måndagskvällen. Vid båda tillfällena var det flera människor som sökte sig fram till böneplatsen vid botsbänken.

På kvällen efter mötet i Vadsö körde vi bil runt Varangerfjorden för att komma till Kirkenes på södra sidan av fjorden. Kirkenes är en liten stad med ca 10.000 invånare som ligger bara någon 
Fretex i Kirkenes
kilometer från den ryska gränsen och ett par mil från den finska gränsen. I Kirkenes ligger en stor Fretex-butik (=Myrorna) och en stor del av kunderna kommer över gränsen från Ryssland för att handla.

Kårledaren arbetar också med ett projekt där man ska öppna en "Spatex-butik" (=Fretex på ryska) i Murmansk med butiken i Kirkenes som förebild. Det handlar inte bara om en butik, utan i lika hög grad att erbjuda arbetsplatser för att få människor som står utanför arbetsmarknaden att få jobb.
Moss-Målöy 64 mil

Vi kom hem till Jel
öy sent på tisdagseftermiddagen. På torsdagseftermiddagen hade vi ett sammanträde i Oslo och efter sammanträdet började vi vår färd norrut med bil mot Målöy, 64 mil och drygt åtta timmars bilkörning hemifrån. Nordre division hade inbjudit till Bibelhelg för kårerna i den södra delen av divisionen. 

Under bilfärden till Målöy passerade vi många höga berg och djupa dalar. Bilder blir aldrig så fina som verkligheten, men här kommer i alla fall en bild från en av de många platser vi passerade. Staden 
heter Lom. Efter Lom körde vi över Strynfjället, en av många fjällövergångar i Norge som stängs med kort varsel om det blir dåligt väder.

Bibelhelgen hade samlat deltagare från många platser: Trondheim, Florö, Kristiansund, Ålesund, Volda, Åndalsnes, Florö och fler därtill.

Här är det divisionschefen Thore Paulsen som inleder helgen i talarstolen prydd med en afrikansk Frälsningsarmé-kjol (Det är alltså talarstolen och inte divisionschefen som är prydd i kjol).
Under lördagen hade Rut och jag bibelstudier. Rut hade också fått i uppdrag att bilda en sångkör som övade under lördagen för att sjunga i söndagens avslutningsgudstjänst. 

Nu är det söndagsmorgon och vi ska åka in till Målöy från kursgården där vi har bibelhelgen, för att fira söndagsgudstjänst tillsammans med kåren i Målöy. Efter middagen är det bilresa tillbaka till Jelöy.

Ha en välsignad vecka
/Peter Baronowsky

2 kommentarer:

Anja Salomonsson sa...

Fantastiskt! Erat engagemang är helt enormt, jag följer er varje vecka och det är lika spännande, nu är ni uppe högre än men ändå i trakterna av min mans fars födelsetrakter, underbara områden! Allt väl till er alla, med varmaste hälsningar från Anja med familj!

rupeba.se sa...

Hej Anja (vår brudnäbb för 45 år sedan), och tack för hälsningen!
/Rut och Peter