30 juli 2018

Sebastian Stakset: Mina första år som frälst var ett krig

             Går man på två vägar samtidigt så kommer man ingenstans.

- Sebastian Stakset i Dagen -
När jag blev frälst 2013 påbörjades en tre år lång strid för att komma ut i frihet. Tre års fullt krig mellan mörker och ljus. Jesus räddade mig gång på gång hur smutsigt jag än levde. Om jag ska likna mig själv vid ett dricksglas vatten så var glaset fyllt av 99 procent smutsigt gammalt diskvatten. Endast en procent gick att dricka, men det var blandat.

Jag försökte presentera Jesus för massa människor mellan 2013–2016 men ingen blev frälst. Folk fick ”dricka” det gamla diskvattnet som inte smakade gott. Jag levde fortfarande för mig själv och inte för Jesus. Det var inte attraktivt att locka med evangelium när jag själv varken var ren eller helgad. Men Herren har tålamod med oss. Han väntade på mig med öppna armar trots att jag vände ryggen. Faderns ovillkorliga kärlek.

2016 omvände jag mig genuint. Som LP-sången ”Jag följer Jesus, och lämnar världen.” Jag lämnade verkligen allt. Jag bestämde mig: Jag och mina sätt skulle dö! Kristus skulle få leva i mig! Det var det bästa beslut jag någonsin tagit. Jag kastade ut det gamla diskvattnet och lät Jesus fylla mig med Levande Vatten. Resultatet överträffade mina vildaste fantasier.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: