22 feb. 2019

Dags för vittnesbörd: Kärleken Migrationsverket inte förstår

- Sändaren -
När allt var som mörkast kom Jesus in med ljus i Jawhars liv. Bokstavligen. Men frälsningsupplevelsen verkar Migrationsverket ha svårt att förstå. Nu väntar utvisning

Han hade en frälsningsupplevelse, som drabbade honom med oanad kraft. Då hade han bott en tid på ett hem med andra ensamkommande, afghanska pojkar och just återvänt dit efter att ha varit inlagd för psykiatrisk vård på BUP i några veckor.

Hans minnen från när hans mamma förblödde till döds i hans famn efter talibanernas bombning av gården, våldet mot honom själv och skräckscenerna från flykten var honom övermäktiga. Han ville inte längre leva. Han hade flera gånger åkt in med ambulans och kände sig ledsen och hade ”ont i hjärtat” –

Jawhar visar med fingrarna hur det liksom känns som klor i hjärtat – när han kom tillbaka till boendet.

– Jag bad Gud hjälpa mig. Jag bara grät och grät och grät. Jag mådde så dåligt.

Mitt i natten fylldes rummet av ett starkt, vitt ljus. I ljuset fanns en gestalt.

– Jag trodde inte mina ögon. Och han talade mitt språk dari. Han tog med sin hand över mitt huvud såhär, visar Jawhar med en smekande rörelse över håret.

– Tre gånger gjorde han det. Han sa; jag är med dig, jag är alltid med dig, jag hjälper dig. Han talade på mitt språk och sa att jag skulle gå till kelisa. Kelisa betyder kyrka, men det visste jag inte då. 


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: