13 feb. 2019

HOMOEROTIK

Varje onsdag presenterar vi en bok från vår webbshop AFFÄREN. Detta är nummer fem i serien:

Homoerotik - Chrys Caragounis

XP Media 107 sidor

Frågan om Bibelns syn på homosexualitet ställs allt mer på sin spets inom svensk kristenhet. Chrys Caragounis skriver i sitt förord:

"Man kan skilja mellan tre ställningstaganden. Det första är att de bibliska författarna enbart kritiserar grov hednisk perversion men inte kände till något om det genuina typ av homosexualitet mellan två samtyckande vuxna som vi känner idag. Det andra är att det inte spelar någon roll vad de bibliska författarna visste eller inte visste, deras uppfattning har ingen relevans idag. Den tredje positionen är att de bibliska författarnas syn på problemet måste tas på allvar med tanke på Bibelns plats i den kristna församlingen".

Författaren närmar sig frågorna genom ett öppet studium av källmaterialet. Han tar med läsaren på en odyssé över den antika litteraturens behandling av homoerotik och återger källorna såväl på originalspråk som på svenska - "material som är ytterst viktigt för utvärderingen av den bibliska synen... ... ingen discussion om detta problem kan ignorera materialet, om det vill göra anspråk på arr vara seriös och ansvarsfull."

Chrys C. Caragounis, B.D. (Honours) (London Univ), Sacrae Theologiae Doctor (Uppsala Univ), är Professor emeritus vid Lunds universitet. Han har utforskat antiken och Nya testamentets grundtext i över 45 år. Hans forskning finns publicerad i många fackböcker och artiklar. Under 13 år har han varit ordförande i seminariet om Nya testamentets språk i de nytestamentliga forskarnas internationella sällskap Studiorum Novi Testamenti Societas. 


Beställ från info@rupeba.se  120:- (Postens porto tillkommer)  

Inga kommentarer: