5 feb. 2019

"Livet började spira i mig"


- Monika Ekström i Inblick -
Hans Marklund var en ängslig själ med dåligt självförtroende. På gymnasiet kraschade han och var tvungen att sluta. Men så deltog han i ett tältmöte där predikanten talade rakt in i hans liv. – Från att ha haft mörka tankar och inte vetat om jag orkat leva, var det nu precis tvärtom. Det var som att komma ut i ljuset, berättar Hans Marklund som blev frälst under Jesusfolkets tid, hade långt hår och slitna skor....


Han hade börjat träffa Eva, sin blivande fru. När de hade delat varandras drömmar tändes en gnista och de började sällskapa med varandra.
– Vi ville tjäna Gud tillsammans. När vi skulle be ihop första gången böjde vi knä vid varsin stol. Jag funderade på hur jag skulle be med den jag var jättekär i. Jag hörde hur hon börja be på sitt tungotal.
– Jag blev jätteavundsjuk. Det satte fart på min längtan ännu mer. Vi hamnade i hennes hemförsamling en söndagkväll på ett vanligt möte. Jag hade ett fokus; Jag ska bli andedöpt och jag kastade mig på knä vid första bänken.
Predikanten kom fram och frågade varför Hans var så spänd. Han påminde honom hur det var när han tagit emot Jesus.
– Jag slappnade av. Jag hade ropat efter den helige Ande i två år. När predikanten bad och jag bara tog emot så öppnades himlen. Det vände och jag började prisa Gud i tungotal och förlorade mig totalt i det.
Vaktmästaren kom och berättade för Hans att kyrkan skulle stänga och att han behövde gå hem.
– Jag har ett problem. Jag kan inte gå, sa jag till honom. Jag kunde bara röra på huvudet och armarna. Jag var så utslagen. Vaktmästaren blev livrädd.
Men kompisarna bar ut Hans till ett rum och kraften kom tillbaka. Efter andedopet kom en ny frimodighet.
– Det var helt revolutionerande. Om jag varit frimodig tidigare så satte det ännu mer fart på frimodigheten.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: