17 feb. 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 17 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
                  (Bilden: Från Frälsningsarméns Resurscenter på Jelöy)

Söndag igen. Veckorna går fort.

Förra söndagen hade vi avslutning på helgen i Örnsköldsvik med distansbibelskolan. Söndagen började med bibelstudium om Den Helige Ande. I den avslutande gudstjänsten upplevde vi en stark gudsnärvaro och nästan hela församlingen kom fram för överlåtelse och förbön.

Så återvände vi hem till Västerås och efter två dagar åkte vi västerut till Frälsningsarméns Resurscenter på Jelöy i Moss/Norge för att undervisa på NLDI (Nordic Leadership Development Institute), en kurs för frälsningsofficerare från Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island och Lettland. Kursen hålls på engelska eftersom de finländska officerarna har svårt att förstå skandinaviska språk och för att vi har svårt att förstå danskarna då de talar sitt skandinaviska språk. Dessutom måste det vara möjligt för deltagarna från Lettland att följa kursen.

Rut och jag hade fått uppdrag att undervisa om lärjungaskap och om djupare andligt liv. Det var naturligtvis en stor upplevelse för oss att möta så många officerare som vi tidigare träffat och arbetat tillsammans med under olika perioder av vårt liv. Vi har många gånger haft förmånen att undervisa i olika sammanhang både i Danmark, Finland och Island, och vi har bott och arbetat längre perioder i Sverige, Norge och Lettland. 

Vi kände ganska väl de flesta deltagarna och de som vi inte kände hade vi ändå träffat i olika sammanhang. En av deltagarna från Finland påminde oss att vi hade träffats på Rootskongress i Finland för åtta år sedan och visade oss en videoupptagning från den konferensen. Många minnen väcktes till liv. (Du kan se videosnutten här: https://youtu.be/ae_UN8pFUUI ).

En extra bonus var naturligtvis att vi fick träffa vår mellanson Daniel som tillsammans med sin fru Jessica och deras tre barn bor på skolområdet på Jelöy.
Det blev många kramar då vi mötte barnbarnen, Linnea, Maja och lille Charlie som planerar att fylla ett år till sommaren och som ännu inte lärt sig att säga farfar (eller bestefar som det heter på norska). Daniel är lärare på folkhögskolan och bor på samma plats där han växte upp då han var mellan 2 och 10 år.
Vi tog en tur upp till lärarrummet där satt flera av dem som var våra kollegor för 41 år sedan och som nu är kollegor med Daniel. 

Igår var vi på kåren i Västerås. Där förbereder man en kår-resa till Rom i Maj och igår var det första studiekvällen inför resan. Det var Arne Nordberg som undervisade inspirerande om "Judarna och romarriket".

Men nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på kåren (Västerås) på förmiddagsmöte. Det känns som det var länge sedan vi fick uppleva en söndag på vår hemkår.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Utsikten på Jelöy från huset som var vårt hem, först nio år och sedan fyra till
Officersskolan på Jelöy
Sommarbild från folkhögskolan på Jelöy
Undervisningseftermiddag på kåren i Västerås

Inga kommentarer: