28 juli 2021

Hur går vägen vidare?


Under större delen av sommaren har jag delat med mig av mitt vittnesbörd i 21 delar. Det vittnesbördet är till största del också vårt gemensamma vittnesbörd. En fråga som vi alla bör ställa oss med jämna mellanrum är: hur går vi vidare?

Här kommer några tankar från oss om nuet och framtiden.

Vår grundkallelse finns nog inom områdena: mentorskap, skrivande och förkunnande.

MENTORSKAP
De sista fyra åren i Norge var vår uppgift att vara mentorer för de nya löjtnanterna. Då vi flyttade hem till Sverige fick vi uppgiften att vara territoriella mentorer för både yngre och äldre officerare i Sverige och Lettland.
Vi är fortfarande mentorer för ett antal officerare och tänker oss att kunna fortsätta med det i någon utsträckning även i fortsättningen.

SKRIVANDE
Rut har under året gett ut en ny bok "Dags att reflektera" och håller nu på med ett översättningsarbete av en engelsk bok för ett av de svenska bokförlagen. Peter går in i det sista halvåret av att skriva kommentarer till varje kapitel i Gamla Testamentet.
I framtiden har vi en hel del tankar om vårt fortsatta skrivande och en del av de tankarna kommer förmodligen att förverkligas. Vi räknar med att dagligen fortsätta att uppdatera vår blogg och Facebook-sida

FÖRKUNNANDE
Skrivandet är naturligtvis en del av förkunnandet, men under den här punkten tänker vi mest på muntlig förkunnelse i mötesserier, bibelhelger och kurser.
Inför höstterminen har vi sedan länge lovat ett par helger. En helg i Uppsala och en helg i Bergen (Norge). Vi har under hösten också lovat att bidra med undervisning på en bibelskola.
Vi räknar med att även i framtiden vara tillgängliga för besök på kårer och församlingar ett antal helger varje termin.

Inga kommentarer: