2 maj 2009

Tillsammans med 18.000 andra på Jesusmanifestationen

Så kom då dagen för Jesusmanifestationen i Stockholm. Rut och jag åkte buss in till Stockholm för att undvika trafik- och parkeringsproblem. Dagens Nyheter hade varnat för att Jesus skulle störa Stockholmstrafiken denna dag.Eftersom vi var ute i god tid promenerade vi till Vasaparken, där yngste son och hans familj lovat att bjuda på picknick.

På vägen till Vasaparken gick vi förbi stora friluftsmöten som redan börjat på Mynttorget och Sergels torg. På Drottninggatan stod dessutom en grupp frälsningssoldater och sjöng och inbjöd till sitt kafé på Centrumkåren.

I Vasaparken var det Filadelfiakyrkan, Betlehemskyrkan och Vasakåren som ansvarade för programmet. Många människor satt och låg i solskenet och lyssnade på sången, musiken och talen.

Efter ett par timmars program i Vasaparken ställde vi upp för ”vandringen” till Kungsträdgården

Tillsammans med många andra gick vi genom Stockholms gator och sjöng kristna sånger. Leden blev längre och längre ju närmare Kungsträdgården vi kom, då vi fogades samman med grupperna som kom från alla de andra platserna där det varit friluftsmöten.

Det var en speciell känsla att tillsammans med 18.000 andra (enligt uppgift i DN) stå och sjunga: ”Jesus du är underbar” och läsa trosbekännelsen som är gemenskap för alla världens kristna.

Det var mycket sång och musik. Bland mycket annat sjöng Simon Ådal ”Jag ber för Sverige”. Bengt Johansson sjön ”Helig mark”.

Tal hölls av bl.a. Niklas Piensoho, Ulf Ekman, Berith Simonsson, Anders Arborelius och Göran Skytte.Göran Skytte berättade att Jesus var under attack i dag och att han alltid varit det. Redan som nyfödd hade Herodes planer på att döda honom. Under kommunistiska ateistiska perioden i Sovjet försökte man förbjuda kristendomen. Men de ryska kyrktanterna bad och Sovjetunionen upplöstes så småningom. Kyrktanternas böner var starkare än KGB.

Skytte sa också att Jesus började med tolv lärjungar och idag finns det 2,4 miljarder kristna på jorden, och att de går fler människor på gudstjänst en vanlig söndag än alla som går på ett politiskt möte under ett halvår.

Skytte sa också att Jesus har uppstått igen i media. För tio år sedan var det ingen som skrev om Jesus i media och, avslutade Skytte med hänvisning till påsken, för att vara död är Jesus ovanligt levande.

Det var också spännande att under Jesusfestivalen se den oerhörda spännvidd mellan de olika deltagande nationaliteterna och kyrkosamfund. Det fanns en sak som förenade de olika kyrkorna: JESUS.

Peter Baronowsky

Läs i DN> Stor Jesusmanifestation i Stockholm
Läs i Dagen> Rekordmånga deltog i Jesusmanifestationen

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jesusmaifestationen stör inte mycket mer än tv4+ hemsökta hus.

Ytligt självvalt andligt strunt med osynliga andar och gudar och helveten som är mer skrattretande än verkligt.

Det som riktigt stör här är att Jesusmaifestationen försöker poppa till sig med tatuerade långhåriga s.k heterosexuella "kristna bikers"..

Yea yea.. Vad blir nästa års steg- kristna fotgängare som går över gatan - till guds ära.. Big deal..

Den extremkristna Frikyrkotidningen Dagen har ju försökt väcka entusiam för allt från kristen falukorv till kristna biografer/tv-kanaler som bara visar det "rätta och lämpliga" under åren.

Omgivnigens intresse här kan kort beskrivas som "Gäsp!"

Klokt nog.

Steve sa...

Käre "Anonym",
Om du verkligen vore ointresserad av den här stora kristna samlingen i Stockholm skulle du inte sitta och skriva meningslösa bloggkommentarer...

När Vladimir Putin skulle resa till Israel, på tjänstens vägnar, för första gången, då tog hans mor fram hans dopkors som hon sparat genom åren. Det har Putin på bröstet numera. När han är ute på fisketur kan man se det avplåtat. Och när hans datja utanför Moskva brann, var det framför allt dopkorset han ville se räddat av brandsoldaterna. -- Så gick det med den "vetenskapliga ateismen".

Interfax rapporterade den 16 april: "De överväldigande majoriteten av ryssarna (88 prcent) kommer att fira den stora kristna festen, Kristi Stora och Heliga Uppståndelse, sade sociologer vid All-Russia Public Opinion Research Center till Interfax." (För greker och ryssar kom påskdagen den 19 april i år.) Sjuttio år med påtvingad ateism var nog och mer än nog...

Anonym sa...

Hej Anonym:
Det finns många som säkert håller med dig, men ingen kan undgå från att Jesus förändrade världen. Inte ens de ynka.. vad är det... 2,5 (va det är ju inte ett skit! haha och de tror de har fattat grejjen!)procent av världen befolkning som är atteister kan undgå detta.
- peace!

Steve sa...

Man noterar att inlägget av "Anonym" härovan även finns på Bryntes blogg
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.9130641
-- men då undertecknat av Åke, gaydar@telia.com

Har du hört uttrycket "Survival of the fittest", Åke? Naturligtvis har du det. Darwin, alltså. Och då är det väl rätt intressant att ni gudlösa faktiskt inte vill "uppfylla jorden", fortplanta er, alltså...

Visste du t.ex. att vart fjärde litet påbörjat barn tas bort, i vårt gudösa land?

Kolla upp det själv: Statistisk Årsbok 2008, Befolkning, tabell 88 - "Födelsetal och reproduktionstal"

Där ser man hurpass mycket ni gudlösa "älskar livet"...

Illwill sa...

Hitler påverkade planeten mer än Jesus, Boberi. Jag har mer respekt för Adolfs minne än Jesus.

Fördelen med kristendomen är att bibeln är så uselt skriven att den är lätt att motbevisa. Nackdelen är att icke-tänkande inte går att övertyga, så om man väljer att "tro" istället för att veta...ja, då kan inte ens vetenskapen med kunskap och logik övertyga.

Det finns ingen gud, det finns inget liv efter döden, det finns ingen mening bakom det hela. Vill/kan du inte acceptera det hela så är det upp till dig, men du är patetisk då. ;)

Anonym sa...

Oj, skulle Hitler ha påverkat världen mer än Jesus..

Varje dag du kollar din almanacka blir du påmind om Jesus.

2,4 Milliarder människor världen över som har en personlig relation med Jesus håller nog inte med.

Ge oss ett exempel ur en uselt skriven del av bibeln.

Har du ens läst bibeln? (och då menar jag inte bara några lösryckta citat från GT)

Anonym sa...

...och försök gärna motbevisa Gud med logik. Det har gjorts försök förut av långt mer begåvade hjärnor än du och ja..

http://www.youtube.com/watch?v=3cSA8ezkmR4


Kolla gärna hela debatten mellan Greg Bahnsen och Gordon Stein.
Se hela devatten i 14 delar här:
http://www.youtube.com/watch?v=u6iEUanJbsw&feature=PlayList&p=6426C82A8F7BEA31&index=0&playnext=1

Robert sa...

Vi syns nästa år!...till dess Gud Välsigne dig och din fru...