16 nov. 2010

Mitt i veckan - vecka 46

Nu har vi passerat mitten av november och mörkret blir mer och mer kompakt utomhus. Inomhus däremot lyser det sent och tidigt med alla förberedelser inför Frälsningsarméns 20-årsjubileum i Lettland som ska firas nu mitt i veckan. Närmare bestämt på torsdag.
Byggnadsarbetarna kämpar en hård kamp med tiden för att det ska vara möjligt för oss att använda entrén till Riga första kår då det kommer att välla in hundratals människor till de två gudstjänsterna på högtidsdagen. Körerna kämpar en hård kamp för att hinna få sångerna färdigövade. För att inte tala om tamburinerna och brasset.

Det kommer in gratulationer från olika håll för högtiden. De sociala institutionerna i Göteborg skriver och meddelar att de skänker en tvärflöjt, som var ett starkt önskemål från en av våra kadetter. Musikkåren i Lidköping skriver och hälsar: "Frälsningsarméns Musikkår i Lidköping sänder en hälsning till Ert 20-årsfirande nu den 18 november. Med stor glädje minns vi vårt besök i RIGA under påskhelgen 1993 med gudstjänster i armélokalen, musik på torget samt kvinnofängelset."

Det kommer att bli en spännande dag med många utländska och inhemska gäster och ett fullpackat program.

I helgen som gick var Rut och jag i Fristad utanför Borås och talade i Fristads Missionskyrka. Min predikan finns tillgänglig här om du vill lyssna och kornett-trion med tre generationer, son, pappa och farfar, kan du se och höra här.
Under helgen tog man upp ett offer i församlingen till förmån för Lettlands arbete. Offret från församlingen uppgick till mer än 10.000 kronor. Fantastiskt!

Peter Baronowsky

Inga kommentarer: