2 nov. 2010

rupebas morgonkoll den 2 november

Tro allt mer accepterad
Åke Hällzon skriver i Hemmets Vän - "Det sker just nu något mycket positivt i det offentliga existentiella samtalet i Sverige. I många mediesammanhang får röster som bryter mot den tidigare förklenande konsensuskulturen allt större utrymme. Det som sker är närmast att beteckna som ett trendbrott. Att vi alla faktiskt är tvungna att själva besluta oss för vilken världsuppfattning vi håller för mest trolig går upp för allt fler. Och sent omsider verkar vi ha släppt frågan om tro kontra vetande, och istället insett att även de som ser sig som vetande i viss mån också är troende. Den intressanta frågan är ju vad vi väljer att tro på."

”Myt att en ledare kan lösa alla problem”
Andy Stanley från Willow-Creek-konferensen. Dagen - "Hur kan ett skomärke som ger bort sina skor göra en bra affär? Och varför ska en ledare inte försöka lösa alla problem? Det fick deltagarna på Willow Creek-konferensen lära sig.
Föredragen på "the Global leadership summit" har stor bredd. Ett av de mer udda innehöll entreprenören Blake Mycoskie som grundat skoföretaget Toms shoes. Företaget bygger på idén att för varje par som säljs skänks ett par skor till fattiga barn i andra delar av världen. På bara fyra år har företaget fått stort genomslag i främst USA."

Inga kommentarer: